Τέταρτη ημέρα κρατούμενοι στην Τουρκία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

04 Μαρτίου 2018 14:59

Milliyet: Ψέμα του ελληνικού Τύπου ότι θα ζητήσει η Τουρκία ανταλλαγή με τους οκτώ - Επιμένουν στην κατηγορία της κατασκοπείας - Χαρακτηρίζουν αντιφατικές τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών - Ελέγχουν ακόμα τα κινητά τους - Στην Τουρκία μεταβαίνουν οι γονείς τους

Στα χέρια των τουρκικών Αρχών για τέταρτο 24ωρο, βρίσκονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη στον Έβρο.

Η αυριανή ημέρα θα δείξει πιθανότατα τις προθέσεις της γειτονικής χώρας, τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και δικαιοσύνης.

Ο 25χρονος ανθυπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού (ΕΠΟΠ), Δημήτρης Κούκλατζης που υπηρετούν και οι δύο στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται ακόμα προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.
Το ελληνικό προξενείο, όρισε δύο δικηγόρους για τη νομική εκπροσώπηση των δύο στρατιωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, οι κυριότερες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο ένστολοι αφορούν παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης και υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, αφότου πιάστηκαν να έχουν παραβιάσει τα σύνορα στον Έβρο.

Επιμένουν οι Τούρκοι στα περί... κατασκοπείας

Ωστόσο, σύμφωνα με τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης οι τούρκοι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση διερευνούν εάν χρειάζεται διεύρυνση του φακέλου με κατηγορίες περί κατασκοπείας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Milliyet», η οποία επιμένει στην κατηγορία της κατασκοπείας, οι εισαγγελείς εξετάζουν ακόμα τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ αναφέρει ότι προβληματισμό έχουν προκαλέσει στις δικαστικές Αρχές οι αντιφατικές καταθέσεις των δυο στρατιωτικών.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos