Προκηρύσσεται η Δράση για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων

06 Μαρτίου 2018 14:10

Τις ευκαιρίες ανάπτυξης, που “ξεκλειδώνει” για την οικονομία και την κοινωνία η ψηφιακή στρατηγική, επιχειρεί να αξιοποιήσει η Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής, τις επόμενες ημέρες θα “τρέξει” στην Ελλάδα πρόγραμμα προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ για συνδέσεις ίντερνετ υπερυψηλών ταχυτήτων σε νοικοκυριά και ελεύθερους επαγγελματίες. Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της επιδότησης ζήτησης.

Η εθνική ψηφιακή στρατηγική “ξεκλειδώvει” τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίαςΈτερη δράση, η οποία σχετίζεται με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, είναι η Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων, υλοποιείται ήδη στο Υπουργείο: “Οι 600 υπάλληλοι του Υπουργείου έχουν τη δική τους ηλεκτρονική υπογραφή”. Το έργο, το οποίο θα εξαπλωθεί σε όλο το Δημόσιο, θα προκηρυχθεί μέχρι 15 Μαρτίου και θα εξοικονομήσει 380 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Παππάς σημείωσε: “η εθνική στρατηγική στην ψηφιακή πολιτική φιλοδοξεί να απελευθερώσει παραγωγικές δυνατότητες. Δεν υπάρχει τομέας της οικονομίας, που δεν μπορεί να γίνει πιο χρήσιμος με τη χρήση των ψηφιακών δυνατοτήτων. Επενδύουμε στη συνδεσιμότητα, αλλά πρέπει να υπάρξει και εκπαίδευση, ώστε να μην βάλουμε απλώς μερικά καλώδια. Αφιερώνουμε κάθε ευρωπαϊκό πόρο, προκειμένου να αναπτύξουμε συνδεσιμότητες, που θα παραμείνουν και στο μέλλον και δεν θα χρειάζεται να ξηλωθούν».

Ευφυής γεωργία
Μιλώντας στη θεματική ενότητα «Η Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική “ξεκλειδώvει” τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», ο Παππάς αναφέρθηκε και σε άλλες χρήσεις της ψηφιακής τεχνολογίας: «Προτεραιοποιούμε εμβληματικά έργα, όπως είναι η ευφυής γεωργία. Το έργο αφορά 6.500 σταθμούς μέτρησης εδαφικών και ατμοσφαιρικών παραμέτρων. Οι αγρότες θα μπορούν να έχουν συμβουλές “κομμένες και ραμμένες” στα μέτρα τους. Στην πιλοτική του εφαρμογή φέρει εξοικονόμηση δαπανών 30-45%».

Αναφερόμενος στην εθνική ψηφιακή στρατηγική, ο κ. Παππάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ολοκληρώνεται σταδιακά το έργο Rural Broadband για την ανάπτυξη δικτύων Ίντερνετ στις αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας -για το οποίο μάλιστα η Ελλάδα έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ένα άλλο έργο, το οποίο ευθυγραμμίζεται με την εθνική ψηφιακή στρατηγική είναι -όπως τόνισε ο Υπουργός- το ψηφιακό Γενικό Εμπορικό Μητρώο (e-ΓΕΜΗ), το οποίο διευκολύνει την επιχειρηματικότητα, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

«Μειώνουμε το ψηφιακό χάσμα, δημιουργώντας πρότυπα ψηφιακά κέντρα. Επιδίωξή μας είναι να φέρουμε το Αύριο, Σήμερα για όλους. Για μας, είναι ζήτημα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης να μη γίνουν αυτές οι τεχνολογίες ρίζα νέων ανισοτήτων. Αν οι τεχνολογίες δεν μοιραστούν ισομερώς θα αποτελέσουν τη νέα μορφή ανισοτήτων και αυτό θα συζητάμε στο μέλλον» τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Παππάς.

www.sepe.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos