300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Οι πρώτοι γιατροί που πιάστηκαν με μίζα Novartis

11 Μαρτίου 2018 12:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι πρώτοι γιατροί που πιάστηκαν με μίζα Novartis

test2

test2

Συνολικά περισσότερα από 3.000 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες με μη γνωστό αντικείμενο έλαβαν εμβάσματα από το λογαριασμό της Novartis στην Ελβετία -

Ο έλεγχος επικεντρώθηκε στην ταυτοποίηση των γιατρών που υπάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή είναι συμβεβλημένοι, έτσι ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθεί τυχόν αδίκημα δωροδοκίας

Καθηγητές Πανεπιστημίου αλλά και γιατροί της διπλανής πόρτας, είναι μεταξύ των επιστημόνων που έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη αλλά δεν τον τήρησαν, με αντάλλαγμα του “φούσκωμα” των τραπεζικών τους λογαριασμών από τη Novartis. To “Πρώτο Θέμα” αποκαλύπτει τις πρώτες περιπτώσεις γιατρών που ταυτοποίησε η εισαγγελική έρευνα με τις μίζες της φαρμακευτικής εταιρείας.

Η έρευνα ξεκίνησε στις αρχές του 2016 από την τότε Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από τη διάδοχό της κ. Ελένη Τουλουπάκη. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν εντοπίστηκε ο λογαριασμός της Novartis στην Ελβετία, από όπου στέλνονταν τα χρηματικά εμβάσματα στην Ελλάδα από το 2006 και έπειτα. Το συνολικό ύψος των εμβασμάτων ανέρχονταν σε 50 εκατομμύρια ευρώ. Όπως έδειξε η έρευνα, τα 2/3 του ποσού αφορούσαν το επιχειρησιακό σκέλος της Novartis, όπως παραγγελίες σε άλλες εταιρείες για παραγωγή χαπιών κ.α., ενώ το υπόλοιπο 1/3 κατέληξε σε τσέπες γιατρών με τη μορφή της προμήθειας.
Συνολικά περισσότερα από 3.000 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες με μη γνωστό αντικείμενο έλαβαν εμβάσματα από το λογαριασμό της Novartis στην Ελβετία. Ο έλεγχος επικεντρώθηκε στην ταυτοποίηση των γιατρών που υπάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή είναι συμβεβλημένοι, έτσι ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθεί τυχόν αδίκημα δωροδοκίας. Και όπως διαπιστώθηκε, ήταν εκατοντάδες οι περιπτώσεις γιατρών που χρέωναν το ελληνικό Δημόσιο συνταγογραφόντας φάρμακα της Novartis και βρέθηκαν να έχουν λάβει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ακόμη και δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τον επίμαχο λογαριασμό.
Μέχρι σήμερα η έρευνα έχει ταυτοποιήσει περισσότερες από 600 περιπτώσεις γιατρών που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι.

Μεταξύ των επιστημόνων που εμφανίζονται να έχουν αθέμιτες δοσοληψίες με την εταιρεία είναι:

* Καθηγητής ιατρικής έλαβε περίπου 75.000 ευρώ από το 2006 και εντεύθεν. Πρόκειται για εξέχον πρόσωπο στο χώρο της Πανεπιστημιακής κοινότητας με μακρά καριέρα, που παρά το βαρύ βιογραφικό του δεν είπε “όχι” στη μίζα που ξεπερνούσε κατά μέσο όρο τις 10.000 ευρώ ετησίως.

* Στην ίδια λίστα βρίσκεται και το όνομα ενός αναπληρωτή καθηγητή ιατρικής, επίσης με σπουδαία καριέρα, ο οποίος έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό ποσό άνω των 60.000 ευρώ.

Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι, ότι σημαντικά ποσά και σε κάποιες φορές ακόμη μεγαλύτερα, έλαβαν και οι γιατροί της διπλανής πόρτας, δηλαδή επιστήμονες που δεν έχουν κάποια πανεπιστημιακή έδρα ή σημαντική διοικητική θέση στο ΕΣΥ. Από το πάρτι της μίζας δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν και ονόματα γιατρών που εδρεύουν στην επαρχία.

Οι τελευταίοι ίσως και να έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς λόγω των ελλείψεων στην Περιφέρεια, δέχονται περισσότερους ασθενείς άρα συνταγογραφούν αναλόγως και περισσότερα φάρμακα.

* Τα τραπεζικά εμβάσματα εμφανίζουν παθολόγο από το Λαύριο να εισέπραξε, από τον ελβετικό λογαριασμό της Novartis, ποσό που αγγίζει τις 70.000 ευρώ.

* Καρδιολόγος από την Καλαμαριά κατάφερε ακολουθώντας την ίδια τακτική, δηλαδή γράφοντας αθρόα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρείας, να αυξήσει την περιουσία του κατά περίπου 50.000 ευρώ μέσα σε μόλις μια πενταετία.

* Ανάλογο συνολικό ποσό (50.000 ευρώ) με τη μορφή εμβασμάτων από την Ελβετία εντοπίστηκε σε τραπεζικό λογαριασμό ενός παθολόγου από τη Νίκαια.

* Ογκολόγος από τη Θεσσαλονίκη ανταμείφθηκε για τις “υπηρεσίες” του με 45.000 ευρώ.

Τα δεκαχίλιαρα έπεφταν “βροχή” για τους “συνεργάσιμους” ιατρούς, οι οποίοι δεν δίστασαν να βάλουν το παράνομο χρήμα πάνω από τον όρκο τους, την επιστήμη τους αλλά και την υγεία των ασθενών τους. Διότι εκτός από το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, ακόμη σοβαρότερο είναι να διερευνηθεί, πόσα από αυτά τα φάρμακα αυτά ήταν αχρείαστα ή αποδείχθηκαν βλαπτικά για την υγεία των πελατών τους που τελούσαν εν αγνοία και τους εμπιστεύονταν τυφλά.

Ο έλεγχος αν και έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση εκατοντάδων γιατρών με τη Novartis και τις αθέμιτες μεθόδους της, εντούτοις δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, δύο χρόνια μετά την έναρξή του. Τα τραπεζικά στοιχεία που έλαβαν οι ελληνικές αρχές έχουν καταγεγραμμένη όλη τη διαδρομή του χρήματος.

Αυτό που κλήθηκαν να κάνουν, ήταν να επικοινώνησαν με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και άλλους, αρμόδιους φορείς του Δημοσίου, για να εντοπίσουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς στους οποίους θα μπορούσε να ασκηθεί ποινική και πειθαρχική δίωξη για δωροδοκία. Ίσως οι ελεγκτικές αρχές να επιδιώκουν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν δ...
Συλλαλητήριο για τους δύο Ελλη... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο Ίδρυμα/SKY HOPE για το ελικόπτερο αεροδιακομιδών

Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Άλιμος: Βρέφος βρέθηκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων – Καταγγελία 45χρονης Ρομά ότι άγνωστος της άρπαξε το εγγόνι (βίντεο)

Άλιμος: Βρέφος βρέθηκε δίπλα σε κάδ...

15 Μαϊος 2025
Ξεκινά στον «Ευαγγελισμό» η πιλοτική εφαρμογή ιχνηλάτησης των ασθενών στις εφημερίες

Ξεκινά στον «Ευαγγελισμό» η πιλοτικ...

15 Μαϊος 2025
Σαντορίνη: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ - Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου σε ισχύ τα μέτρα

Σαντορίνη: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ -...

14 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ