300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

«Εκρηκτική» η κατάσταση στην Πάτρα: Εξοπλίζονται με όπλα οι μετανάστες

08 Μαϊος 2018 11:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Εκρηκτική» η κατάσταση στην Πάτρα: Εξοπλίζονται με όπλα οι μετανάστες

test2

test2

Εκτός έλεγχου η κατάσταση - Σε απόγνωση κάτοικοι και ένστολοι ζητούν βοήθεια μετά και την δολοφονία 20χρονου Αφγανού από 27χρονο ομοεθνή του


Με απασφαλισμένη χειροβομβίδα που είναι ζήτημα χρόνου να εκραγεί, μοιάζει πλέον ο χώρος του νέου λιμένα της Πάτρας, όπου στις εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις συσσωρεύονται εκατοντάδες απελπισμένες ψυχές.

Ο θάνατος του 20χρονου Αφγανού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, γράφει ένα ξεχωριστό και πολύ πιο σοβαρό κεφάλαιο στο βιβλίο με τις συμπλοκές μεταξύ μεταναστών, που εδώ και πάνω από μια δεκαετία έχουν γίνει ο εφιάλτης της πόλης.

Το γεγονός ότι ο νεαρός αλλοδαπός πυροβολήθηκε από έναν 27χρονο ομοεθνή του από την ίδια ομάδα, έχει λούσει με κρύο ιδρώτα τις αρχές καθώς αντιλαμβάνονται -πολύ αργά- ότι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα όπλα μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι καταλύουν στην χαρτοβιομηχανία Λαδόπουλου, την ΑΒΕΞ και άλλα ιστορικά αλλά μη λειτουργικά εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων.

Πόσα είναι αυτά τα όπλα, τι είδους είναι, ποια είναι η προέλευσή τους, σε ποιων τα χέρια έχουν καταλήξει και τι σκοπούς έχουν, κανείς δεν ξέρει. Δεν παύει, όμως, να προκαλεί ανησυχίες το γεγονός ότι πλέον τα χρησιμοποιούν στο ψαχνό. Γιατί ο 27χρονος που σκότωσε κατά λάθος τον 20χρονο, κάποιον άλλον σημάδευε όταν εκείνος μπήκε μπροστά του!

Αστυνομικοί και λιμενικοί, που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ορδές εξαγριωμένων αλλοδαπών παίζοντας «κορώνα- γράμματα» τις ζωές τους, τρέμουν στην ιδέα ότι ο άτακτος στρατός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με όπλα. Κι όμως, οι ενδείξεις υπήρχαν εδώ και χρόνια…

Ήταν μέρα- μεσημέρι 16 Δεκεμβρίου του μακρινού 2010, όταν η περιοχή έξω από το κτίριο του ΟΣΕ έγινε πεδίο μάχης μεταξύ Αφγανών και Παλαιστινίων, με απολογισμό έναν σοβαρά και έξι ελαφρά τραυματίες. Οι περισσότεροι πετούσαν πέτρες ή κράδαιναν μαχαίρια, αλλά ένας από αυτούς απείλησε με όπλο! Δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Κάτοικοι και ένστολοι ζητούν βοήθεια

Μόλις στις 28 Μαρτίου, οι κάτοικοι των νοτίων συνοικιών της Πάτρας ένωσαν τις φωνές τους με τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της περιοχής, ζητώντας λύσεις για να πάψουν τα εγκαταλελειμμένα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων να λειτουργούν ως άτυπα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών:

«Η κινητοποίηση δεν έχει να κάνει με ρατσιστικά κίνητρα, αφού άλλωστε ήμασταν πάντα δίπλα στους μετανάστες προσφέροντας τους βοήθεια. Όμως, αυτή η κατάσταση με τους άτυπους καταυλισμούς πρέπει να σταματήσει…», ξεκαθάρισαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων που πήραν στην συγκέντρωση.

«Έχουμε δεχθεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη αρκετές υποσχέσεις όπως η ενίσχυση με προσωπικό και μέσα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά και την ήπια μετακίνηση αλλοδαπών σε κατάλληλες εγκαταστάσεις μακριά από το λιμάνι. Δυστυχώς, τίποτα από αυτά δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα

πάρα και τις συνεχείς αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής…», επισημαίνει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας σε επιστολή που απέστειλε στην πολιτική και την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..

Κι όμως, αντί η πολιτεία να εισακούσει την κραυγή αγωνίας για τα προβλήματα που προκαλεί η κλιμακούμενη συσσώρευση μεταναστών στο χώρο του νέου λιμανιού της Πάτρας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε από τον αρχηγό του Λιμενικού Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες τραυματισμού ενός από μια ομάδα μεταναστών που επιτέθηκαν στις 5 Μαρτίου σε λιμενικούς, αστυνομικούς και οδηγούς φορτηγών!

«Έχουμε προτείνει σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου όπως, την σύσταση ειδικής υπηρεσίας στην Πάτρα από το Αρχηγείο μας με σκοπό την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή μας, την άμεση λήψη πρωτοβουλιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προσωρινή στέγαση, την σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των μεταναστών, την απογραφή και το διαχωρισμό τους και την μετακίνηση του σε ανάλογες οργανωμένες δομές φιλοξενίας», λένε οι Πατρινοί αστυνομικοί. Όμως, δεν εισακούστηκαν ποτέ.

Η «ταρίφα» για την προτεραιότητα

Είναι κοινό μυστικό, ότι οι εκατοντάδες εξαθλιωμένοι μετανάστες που πλημμυρίζουν τα κτίρια στην Ακτή Δυμαίων δεν φτάνουν τυχαία εκεί. Οι αστυνομικοί ξέρουν καλά, ότι τους καθοδηγούν κυκλώματα που θησαυρίζουν πείθοντάς τους να πληρώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, με την υπόσχεση ότι θα τους βοηθήσουν να ταξιδέψουν λαθραία στην Ιταλία.

Χιλιάδες μεταναστών πλημμυρίζουν το λιμάνι, αναζητώντας την ευκαιρία της φυγής. Πιο «τυχεροί» θα είναι αυτοί που θα βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στα πλοία από τους υπόλοιπους! Κι αυτή ακριβώς η απελπισία που οδηγεί στην αναζήτηση μιας «καλής θέσης», είναι που γέννησε άλλα κυκλώματα εκμετάλλευσης!

Η περιοχή του λιμανιού ελέγχεται από τους Αφγανούς, οι οποίοι απαιτούν από όποιον θέλει καλή πρόσβαση να πληρώσει 50 ευρώ! Η «ταρίφα» ανεβαίνει, αν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι ομοεθνής τους, αλλά οι μεγαλύτερες απαιτήσεις προκαλούν αντιδράσεις και οι αντιδράσεις καταλήγουν συνήθως σε συμπλοκές!

Μια τέτοιου είδους συμπλοκή μεταξύ των Αφγανών που εκμεταλλεύονται την πρόσβαση στο χώρο των λιμανιού και Παλαιστινίων που αρνήθηκαν να πληρώσουν, ήταν αυτή που στάθηκε μοιραία για τον 20χρονο το βράδυ του Σαββάτου!

Το χρονικό του αίματος

Ήταν αναπόφευκτο να υπάρξει κάποια στιγμή νεκρός, αφού οι αιματηρές συγκρούσεις με πέτρες-, λοστούς ρόπαλα και –τώρα πια- με όπλα, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην πολύπαθη Ακτή Δυμαίων. Το χρονικό των τελευταίων μόνο μηνών, είναι αποκαλυπτικό:

26 Νοεμβρίου 2017: Κατά την διάρκεια αλλεπάλληλων συμπλοκών μεταξύ μεταναστών, ξημερώματα Κυριακής, εντοπίζεται αιμόφυρτος ένας νεαρός Μαροκινός. Όπως κατέθεσε στο νοσοκομείο, διαπληκτίστηκε με έναν άλλον αλλοδαπό που τον τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο. Μια ώρα αργότερα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου ένας 29χρονος Πακιστανός, θύμα δεύτερης συμπλοκής στην περιοχή του νέου λιμένα, που δήλωσε ότι του επιτέθηκαν δύο άγνωστοι οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν χωρίς λόγο!

27 Οκτωβρίου 2017: Τρεις νεαροί μετανάστες μεταφέρονται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με τραύματα στο θώρακα, την κοιλιά και το κεφάλι. Πιο σοβαρά τραυματισμένος στον θώρακα είναι ένας 21 χρόνος Πακιστανός που χειρουργείτα και νοσηλεύεται στην Εντατική. Οι αλλοδαποί δράστες, δυο 21χρονοι και ένας 27χρονος, εντοπίζονται μέσω των λογαριασμών τους στο facebook και συλλαμβάνονται.

30 Σεπτεμβρίου 2017: Ένας 29χρονος Αφγανός νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας με τραύμα στην πλάτη από μαχαίρι. Άλλοι δύο 18χρονοι ομοεθνείς του διακομίζονται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Και τους τρεις είχε τραυματίσει ένας 25χρονος ομοεθνής του, ο οποίος εντοπίζεται από την Αστυνομία και συλλαμβάνεται.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Αυτά είναι τα μέλη του κυκλώμα...
Στην Αθήνα ο Κάρολος και η Καμ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα 23χρονος ηδονοβλεψίας – Αναγνωρίστηκε από δεκάδες γυναίκες – θύματα

Πάρος: Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμ...

17 Μαϊος 2025
Πάρος: Πτώση δέντρου σε πολυσύχναστη περιοχή κεντρικού οδικού δικτύου

Πάρος: Πτώση δέντρου σε πολυσύχναστ...

16 Μαϊος 2025
Καρδιανή Τήνου: Το χωριό των 35 κατοίκων με νέους που δεν το εγκαταλείπουν (βίντεο)

Καρδιανή Τήνου: Το χωριό των 35 κατ...

17 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Γκάλοπ Opinion Poll: Επτακομματική Βουλή – Τι λένε οι πολίτες για τα Τέμπη (Bίντεο)

Γκάλοπ Opinion Poll: Επτακομματική...

22 Μαϊος 2025
Πάρος: Δράση της ΕΟΔ Κυκλάδων με συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Νάουσας

Πάρος: Δράση της ΕΟΔ Κυκλάδων με συ...

22 Μαϊος 2025
«Ντου στο Άμπου Ντάμπι» – Με αυτό για «δόλωμα» η δημοσιογράφος έστησε την απάτη σε επιχειρηματίες (Βίντεο)

«Ντου στο Άμπου Ντάμπι» – Με αυτό γ...

22 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ