Γαβρόγλου: Εξετάζεται η αλλαγή ωραρίου στα σχολεία - Δείτε τι ώρα θα ξεκινάνε

06 Αυγούστου 2018 12:53

O υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο εκπαιδευτικό σύστημα, μεταξύ των οποίων είναι και αυτή του ωραρίου στην έναρξη των σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει σοβαρά η ώρα έναρξης των μαθημάτων να αλλάξει και από τις 08.15 που είναι σήμερα να μετατεθεί χρονικά κατά 45 λεπτά. Είναι «δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου επικαλούμενος διεθνείς έρευνες που δείχνουν πως το μέτρο αυτό ευνοεί τα παιδιά.

Αν τελικά οι σκέψεις αυτά προχωρήσουν, τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 09.00 χωρίς όμως να επηρεαστεί η ώρα έναρξης της προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία. «Η ζώνη δραστηριοτήτων δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι μαθητές θα μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο στις 07.30 όπως γίνεται και σήμερα» δήλωσε ο υπουργός γνωρίζοντας πως η χρονική μετάθεση της έναρξης των μαθημάτων θα δημιουργούσε πρόβλημα στους εργαζόμενους γονείς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε πως πρόκειται για μία σκέψη η οποία ακόμη κι αν αποφασιστεί δεν θα είναι δυνατό να εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όπως τόνισε ο ίδιος το βασικό μέλημα των αλλαγών θα είναι να υπάρξει ξανά Τρίτη λυκείου στο εκπαιδευτικό σύστημα ενώ ανέφερε ότι αναλυτική ενημέρωση για τις αλλαγές θα υπάρξει μετά τις 15 Αυγούστου.

newsbomb.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos