Σεισμός στη Ζάκυνθο: Ζημιές σε όλο το νησί

26 Οκτωβρίου 2018 12:47

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 2.00 π.μ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο νησί, χωρίς πάντως να αναφερθούν τραυματισμοί κατοίκων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στη 01:54 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 44 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 280 χλμ. δυτικά - νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Νωρίτερα, το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) είχε ανακοινώσει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,8 βαθμών.

Η ταραχή που πήραν μέσα στη νύχτα οι κάτοικοι της Ζακύνθου και όχι μόνο, από το σεισμό των 6,4 ρίχτερ, φαίνεται μέσα από τις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, σε μίνι μάρκετ.

Ζημιές σε όλο το νησί
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Υλικές ζημιές έχουν υποστεί κτήρια σε όλο το νησί.

Η πόλη για αρκετή ώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση «βυθίστηκε» στο σκοτάδι λόγω προβλήματος στο δίκτυο της ΔΕΗ στην πόλη της Ζακύνθου και συγκεκριμένα στο κέντρο (21ης Μαΐου). Η βλάβη αποκαταστάθηκε λίγα λεπτά μετά σε όλη σχεδόν τη Ζάκυνθο.

Στο λιμάνι της Ζακύνθου έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα, καθώς ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε σημαντική καθίζηση στον τραπεζοειδή του λιμανιού. Παράλληλα, στο λιμάνι του Αγίου Σώστη, που βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, διαπιστώθηκαν ζημιές στην προβλήτα.

Πέντε χώρες «ταρακουνήθηκαν» από το σεισμό
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μακρινές από το επίκεντρο περιοχές όπως είναι η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, ενώ αναφορές υπάρχουν πως η δόνηση έγινε αισθητή στη Μάλτα, στη Λιβυή στον Τάραντα της Ιταλίας (437χλμ. μακριά από το επίκεντρο), καθώς και στο Δυρράχιο της Αλβανίας (432χλμ. από το επίκεντρο).

Τα 6,4 Ρίχτερ δημιούργησαν τσουνάμι
Ένα μικρό κύμα τσουνάμι 20 περίπου εκατοστών δημιουργήθηκε από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα.

www.newsbomb.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos