Εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα

02 Νοεμβρίου 2018 12:53

Νέο ντου, αυτή τη φορά στην πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα, πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας.

Στις 10:15 το πρωί τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας εισέβαλαν στην πρεσβεία, πέταξαν φέιγ βολάν, ενώ κρέμασαν και ένα πανό σε απέναντι κτίριο.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα διαμαρτύρονται για τον θάνατο ενός αναρχικού στην Αργεντινή. Σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρονται στον Σαντιάγκο Μαλντονάντο για τον οποίο τονίζουν:

Τον Αύγουστο που μας πέρασε χιλιάδες Αργεντίνοι συγκεντρώθηκαν στο Μπουένος Αιρες για να τιμήσουν την μνήμη του δολοφονημένου αγωνιστή Σαντιάγκο Μαλντονάντο. Ενα χρόνο πριν ο Μαλντονάντο εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια σκληρής καταστολής δράσεων υπεράσπισης της γης αυτοχθόνων Ινδιάνων ενάντια στην πολυεθνική Benetton Group που κατέχει τεράστιες εκτάσεις, αποσπασμένες βίαια και με την βοήθεια του στρατού από τους ντόπιους για να παράγει μαλλί για τα προϊόντα της. Το πτώμα του Μαλντονάλντο βρέθηκε μήνες μετά να επιπλέει σε ποτάμι της περιοχής. Φυσικά το αργεντίνικο κράτος απέδωσε τον θάνατο σε τυχαίο πνιγμό...

Η πρακτική των εξαφανίσεων και των δολοφονιών σε όσους αντιστέκονται στα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών, είναι συνηθισμένη στην Λατινική Αμερική. Αυτόχθονες και αλληλέγγυοι όπως ο Μαλντονάλντο "εξαφανίζονται" συνέχεια. Είτε η αστυνομία, είτε μπράβοι των αφεντικών, είτε ακροδεξιά τάγματα θανάτου αναλαμβάνουν να εξασφαλίσουν το "υγιές επενδυτικό περιβάλλον" για τους καπιταλιστές απέναντι σε όσους και όσες δεν κατανοούν πως είναι προς συμφέρον τους να αποκτήσουν φεουδάρχη, να διωχθούν από την γη τους ή να την δουν να μετατρέπεται σε περιβαλλοντική δυστοπία. Και γιατί μας αφορά, εδώ στην "πολιτισμένη Ευρώπη", το τι γίνεται σε μια άλλη, γνωστή για την "υποβάθμιση" και την κρατική βαρβαρότητα, γωνιά του πλανήτη;

Για πολλούς λόγους. Ο πρώτος και ο αυτονόητος είναι ότι είναι πολιτική και ηθική υποχρέωσή μας να στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων όπου γης ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ο Μαλντονάλντο δεν ήταν ινδιάνος. Στάθηκε ενεργά αλληλέγγυος και για αυτό δολοφονήθηκε» σημειώνουν μεταξύ άλλων.

 www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos