Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Άλλο συμφωνία, άλλο πρόθεση συμφωνίας

07 Νοεμβρίου 2018 13:58

Προσπάθεια να "μαλακώσει" τους ιερείς μετά τις αντιδράσεις από τον Αρχιεπίσκοπο - Ό,τι θα κάνουμε, θα είναι μέσα οι ιερείς είπε ο κ. Ιερώνυμος μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου - "Δεν το κάνουμε για να γίνουμε πλουσιότεροι" τόνισε


Η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν στους κόλπους των ιερέων τα όσα ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός και ο κ. Ιερώνυμος οδήγησαν τον Αρχιεπίσκοπο να εμφανιστεί σήμερα (07.11.2018) μετά την Ιερά Σύνοδο με ένα άλλο «πρόσωπο».

click4more
Αποκάλυψη! Κάθε δυο μήνες επί τρία ολόκληρα χρόνια γραφόταν η συμφωνία Τσίπρα...
Η φράση «άλλο συμφωνία, άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε» που βγήκε από τα χείλη του αρχιεπισκόπου λέει πολλά και στέλνει μηνύματα στους κληρικούς. Από τα όσα είπε ο κ. Ιερώνυμος, φαίνεται επίσης, ότι υπήρξαν αντιδράσεις και μέσα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, από Μητροπολίτες.

Αναφερόμενος στα όσα ανακοίνωσαν χθες ο ίδιος και ο πρωθυπουργός, ο αρχιεπίσκοπος μίλησε για πρόθεση και καλή διάθεση από την Εκκλησία και την Πολιτεία «να βρούμε λύση σε προβλήματα που χρονίζουν σχεδόν έναν αιώνα«.

Θα ακολουθηθεί μια διαδικασία, το πρώτο βήμα της οποίας ήταν η ανακοίνωση της Τρίτης. Γι’ αυτή ενημερώθηκε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. «Από εδώ και έχουμε να κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα«, πρόσθεσε και απευθυνόμενος στους ιεράρχες, φρόντισε να τους καθησυχάσει λέγοντας πως «θα κάνουμε ό,τι θέλει η Ιεραρχία. Να πούμε στους ιερείς μας, οι οποίοι ανησυχούν, πως ό,τι είναι να γίνει, θα το κάνουμε μαζί. Με όλους τους ιερείς θα βρούμε τρόπο και δεν θα κάνουμε ούτε ό,τι θέλει ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε ό,τι θέλει η Σύνοδος, αλλά ό,τι θέλει και εγκρίνει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας και ό,τι θέλει η Πολιτεία, που έδειξε την καλή διάθεσή της«.

Δείτε όλη τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos