Έχετε χρέη σε Εφορία και Ταμεία; Δείτε ΕΔΩ πώς να τα ρυθμίσετε σε 48 δόσεις

28 Νοεμβρίου 2018 15:00

Τον Ιανουάριο του 2019 έρχεται νέα ρύθμιση οφειλών εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σχετική ρύθμιση θα προβλέπει 48 δόσεις, και θα αφορά ακόμα και στις οφειλές που κρίθηκαν ληξιπρόθεσμες στο τέλος του 2018. Μάλιστα, η ρύθμιση δεν θα έχει τα αυστηρά κριτήρια, όπως είχε η ρύθμιση των 120 δόσεων. Θα μπορούν να ενταχθούν όλοι σχεδόν οι οφειλέτες, χωρίς εισοδηματικά, περιουσιακά και άλλα «στενά» κριτήρια (όπως, π.χ., έχει η ρύθμιση των 120 δόσεων). Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ένα άμεσο θετικό «σοκ» στα έσοδα του Δημοσίου αρχές του χρόνου, ανεξάρτητα αν στη συνέχεια σημειωθεί μια ορισμένη κάμψη, όπως συμβαίνει συνήθως με τις ρυθμίσεις.

Ωστόσο, η εξεταζόμενη νέα ρύθμιση θα έχει λιγότερες δόσεις, με την πιθανότερη εκδοχή να προβλέπει 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Στη ρύθμιση αυτή θα μπορούν να ενταχθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή κατά την οποία προέκυψαν. Έτσι, δεδομένου ότι η νέα ρύθμιση αναμένεται να ισχύσει από τις αρχές του 2019, θα μπορούσαν να ενταχθούν ακόμα και οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στις 31/12/2018.

newsbomb.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos