Το 40% του πληθυσμού θα καλύπτεται με 5G έως το 2024

30 Νοεμβρίου 2018 18:42

Πεδίο δόξης λαμπρό για την τεχνολογία 5G, προβλέπουν οι αναλυτές. Έως τα τέλη του 2024, η τεχνολογία του 5G αναμένεται να καλύπτει το 40% του πληθυσμού, αριθμώντας 1,5 δις συνδρομές.


Την παγκόσμια κούρσα του 5G θα οδηγήσει η περιοχή της Βόρειας Αμερικής, όπου το 55% όλων των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας θα είναι στη νέα τεχνολογία έως το 2024. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ήδη, το 3ο τρίμηνο του 2018 σημειώθηκαν κάποια αξιόλογα βήματα προς την κατεύθυνση του 5G, καθώς ένας σημαντικός αριθμός κατασκευαστών συσκευών αποκάλυψε τις φιλοδοξίες του για τα κινητά επόμενης γενιάς. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο τελευταίο “Mobility Report” της Ericsson, έως τα τέλη του 2024, 8,4 δις συνδρομές από 8,9 δις συνδρομών συνολικά θα κάνουν χρήση mobile broadband. Συνολικά, η Ericsson εκτιμά ότι το 95% όλων των συνδρομών θα αφορά σε κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες (3G και μετέπειτα γενιάς).

Η κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκε κατά 79% σε ετήσια βάση το 3ο τρίμηνο του 2018Στο μεταξύ, ενώ ο συνολικός αριθμός συνδρομών κινητής τηλεφωνίας (κάρτες SIM) προβλέπεται να φθάσει τα 9 δις το 2024, αναμένεται ότι θα υπάρχουν 6,2 δις μοναδικοί συνδρομητές. “Ο αριθμός των καρτών SIM υπερβαίνει το συνολικό πληθυσμό, κυρίως, λόγω των ανενεργών συνδρομών, της κατοχής πολλαπλών συσκευών ή της βελτιστοποίησης των συνδρομών για διαφορετικούς τύπους κλήσεων”, εξηγεί η Ericsson. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η παγκόσμια διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας έφθασε ήδη το 104% του συνολικού πληθυσμού του κόσμου, με την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη να κατέχει τα παγκόσμια πρωτεία με ποσοστό διείσδυσης 142%.

Κίνηση δεδομένων
Από την έρευνα προκύπτει, εξάλλου, ότι το 3ο τρίμηνο του 2018 διαπιστώθηκε νέα αύξηση της κίνησης δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας κατά 79% σε ετήσια βάση, παγκοσμίως. Το ποσοστό αυτό μάλιστα συνιστά την ταχύτερη ανάπτυξη από το 2013. Ο συνολικός όγκος δεδομένων κινητής τηλεφωνίας έφτασε τα 27 exabytes (EB), εκ των οποίων το 90% παράγεται από τα smartphones.

Παρ’ όλο που οι καταναλωτές της Βόρειας Αμερικής εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο όγκο δεδομένων, 8,6 GB ανά smartphone το μήνα, η ταχύτερη αύξηση στη χρήση δεδομένων προήλθε από τη Βορειοανατολική Ασία και κυρίως από την Κίνα.

Όσον αφορά τους τύπους περιεχομένου, που παράγουν τα δεδομένα, ενώ το 60% της συνολικής κυκλοφορίας αντιπροσωπεύει το 2018 το βίντεο, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στο 74% έως το 2024. Στο μεταξύ, η έρευνα εκτιμά ότι έως το 2024 θα υπάρχουν 22,3 δις συνδέσεις Internet of Things (IoT) από 8,6 δις συνδέσεις που αναμένεται να υπάρχουν στα τέλη του 2018.

sepe.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos