Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Αεροπορίας

07 Δεκεμβρίου 2018 14:19

Η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία υπογράφηκε η σύμβαση του Σικάγο. Η σημερινή ημέρα τονίζει την οικονομική και κοινωνική συμβολή των αερομεταφορών στην παγκόσμια κοινωνία μας.

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Πολιτική Αεροπορία, που η ασφαλής και η εύρυθμη ανάπτυξή της συμβάλλει ουσιαστικά στην παγκόσμια ευημερία πραγματοποιώντας εκατομμύρια επιβατικές και εμπορευματικές πτήσεις.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 1944 η Ελλάδα με άλλες 52 χώρες και ενώ ακόμα δεν είχαν κλείσει οι πληγές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου εκπροσωπείται στην σύνοδο του Σικάγο και τελεί ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Η σύμβαση του Σικάγο κυρώθηκε στην χώρα μας με τον Νόμο 211/1947.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με αίσθημα ευθύνης και σταθερά προσηλωμένη στα διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα, εργάζεται και θα εξακολουθήσει να εργάζεται σκληρά, στηριζόμενη στο υψηλών προσόντων εξειδικευμένο προσωπικό της.
Όσον αφορά την φετινή χρονιά, η οποία θα καταγραφεί για την χώρα μας ως ιστορική λόγω του νέου ρεκόρ διακινούμενων επιβατών, υπολογίζεται ότι μέχρι τέλους του 2018 η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα έχει με ασφάλεια συμβάλλει στη διακίνηση περισσότερων από 60 εκατομμύρια επιβατών και πλήθους εμπορευματικών πτήσεων. Παράλληλα σύμφωνα με το Διοικητή της ΥΠΑ κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο το ρεκόρ επιβατικής κίνησης αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθώς έγινε σε μια χρονιά όπου ταυτόχρονα είχαμε και την μετεγκατάσταση της υπηρεσίας σε νέες κτιριακές δομές.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos