«Κυκλώνει» την Ελλάδα το βαρομετρικό – Δείτε τις περιοχές που θα χτυπήσει

04 Φεβρουαρίου 2019 14:15

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρότατες καταιγίδες, το χαλάζι κατά τόπους και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ έντονα και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα και για πλημμυρικά φαινόμενα.

Η ισχυρή κακοκαιρία θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τον κόλπο της Σύρτης στη Λιβύη, με καλά οργανωμένα «μέτωπα», αναμένεται να κινηθεί αργά προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά προκαλώντας, κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με ισχυρά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η νέα κακοκαιρία σχετίζεται με τη δημιουργία αεροχειμάρρων πάνω από την περιοχή μας. Όταν ψυχρές και θερμές αέριες μάζες συναντιούνται στην ανώτερη τροπόσφαιρα, δημιουργείται μεταξύ τους μια διαχωριστική επιφάνεια, όπου πνέουν αέρια ρεύματα θυελλωδών ανέμων που ονομάζονται αεροχείμαρροι.

Η ένταση και η κίνηση των αεροχειμάρρων επηρεάζουν σημαντικά τα επιφανειακά συστήματα καιρού και παίζουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των καιρικών συνθηκών μιας περιοχής.

Το λιμεναρχείο Πάρου προειδοποιεί με δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων που ισχύει από την Τρίτη 05-02 έως και την Πέμπτη 07-02-2019.


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos