Πώς θα σταματήσετε τους «πορτοφολάδες»-χάκερ με τα POS

25 Φεβρουαρίου 2019 13:58

Λίγες απλές μέθοδοι προστασίας είναι αρκετές προκειμένου να μπλοκαριστούν οι... χάι τεκ «πορτοφολάδες», που αλωνίζουν στα σταθμούς ΜΜM και πολυσύχναστα μέρη με συστήματα ανέπαφων συναλλαγών (POS), αναζητώντας χρεωστικές κάρτες.

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο Γιώργος Καβαλλιεράτος, σύμβουλος πληροφορικής και ΓΓ της Ελληνικής Ενωσης Επαγελλματιών Internet (ΕΕΕΙ), υποστήριξε ότι όταν κινούμαστε σε δημόσιους χώρους «δεν θα πρέπει να έχουμε την κάρτα σε προφανές σημείο».

 Επιπλέον, τόνισε, ότι η κάρτα ανέπαφων συναλλαγών θα πρέπει να βρίσκεται εντός του πορτοφολιού, ή άλλης θήκης, και μέσα στα ρούχα ή και σε τσάντα, καθώς έτσι οι επιτήδειοι δεν θα καταφέρουν να συνδεθούν και να πραγματοποιήσουν την κακόβουλη συναλλαγή.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Καβαλλιεράτο «είναι πιο πιθανό κάποιος να μας κλέψει το πορτοφόλι, αντί να προβεί στην απάτη με τις ανέπαφες συναλλαγές».

Οπως εξήγησε, αυτή η απάτη ουσιαστικά μαρτυρά τα στοιχεία του δράστη, καθώς η συναλλαγή καταγράφεται στο τραπεζικό δίκτυο.

«Είναι σαν ο πορτοφολάς να δίνει τον λογαριασμό του» τόνισε στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι ο απατεώνας θα πρέπει να έχει δώσει στοιχεία εταιρείας ή έστω τραπεζικού λογαριασμού (στην Ελλάδα) για να μπορέσει να πάρει ένα POS.

 «Είναι μικρό το κέρδος, με μεγάλο ρίσκο» υποστήριξε στη συνέχεια, υπενθυμίζοντας ότι οι ανέπαφες συναλλαγές περιορίζονται στα 25 ευρώ, και σε τρεις συναλλαγές την ημέρα.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos