Πρωτοφανής πρόκληση Ακάρ για το Αιγαίο

31 Μαρτίου 2019 01:16

Κλιμακώνουν τη ρητορική τους οι Τούρκοι - Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Νέα τουρκική πρόκληση εκδηλώθηκε, αυτή τη φορά δια στόματος του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος, σε μία νέα έξαρση εθνικισμού, κατά τη διάρκεια επιθεώρησής του στις στρατιωτικές μονάδες της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία ενόψει των πολεμικών επιχειρήσεων κατά των Κούρδων που εξήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα δικαιώματά της στη «Γαλάζια Πατρίδα», αναφερόμενος εμμέσως στο Αιγαίο και την Κύπρο.

 

«Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματά με τους γείτονές μας με ειρηνικές μεθόδους ως προς τα δικαιώματα της Τουρκίας στη ‘γαλάζια πατρίδα’ και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων», δήλωσε ο Ακάρ,.

«Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με τους γείτονές μας με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους, επιθυμούμε να ζούμε με σχέσεις καλής γειτονίας, ωστόσο, θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε συμβιβασμούς σχετικά με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και του έθνους μας με οποιονδήποτε τρόπο, όσον αφορά τα θαλάσσια συμφέροντα και δικαιώματα μας. Αποτελεί νόμιμη προϋπόθεση για όλους να σέβονται το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου και όποιων άλλων θεμάτων καθορίζονται από τις συμφωνίες. Προϋπόθεση για την ειρήνη αποτελούν οι σχέσεις καλής γειτονίας, οι νομικές συμφωνίες και ο αμοιβαίος σεβασμός, ώστε να μην έχουμε έναν τρομοκρατικό θύλακα στο νότο στα σύνορα με τη Βόρεια Συρία, να μην αμφισβητηθούν τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και να μην επιτρέψουμε τετελεσμένα», τόνισε ο Ακάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

newsbobm.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos