Αλβανική σπείρα έσπρωχνε ναρκωτικά του.. Μίκυ Μάους στην Αθήνα

02 Απριλίου 2019 15:50

Αλβανική σπείρα έσπρωχνε ναρκωτικά του.. Μίκυ Μάους στην Αθήνα


Τρεις Αλβανοί έσπρωχναν τις ψυχότροπες ουσίες σε χρήστες και τοξικοεξαρτημένους στο κέντρο της Αθήνας
Με το σήμα του… Μίκυ Μάους έβαζαν την σφραγίδα τους στα ναρκωτικά που πωλούσαν τρεις Αλβανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το βράδυ. Σε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε δύο σπίτια στα Πατήσια, οι αστυνομικοί εντόπισαν περισσότερες από δέκα συσκευασίες μέσα στις οποίες βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.

Μία από αυτές, στην οποία είχαν κρύψει 1.010 γραμμάρια κοκαΐνης, είχε στο εξωτερικό της το πρόσωπο του αγαπημένου παιδικού ήρωα κινουμένων σχεδίων της Walt Disney, ώστε να μοιάζει ως συσκευασία παιχνιδιού σε περίπτωση ελέγχου. Στην κατοχή τους βρέθηκαν, παράλληλα, και κατασχέθηκαν 4.791,5 γραμμάρια ηρωίνης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πίσω από την εγκληματική ομάδα βρίσκονται ένας 52χρονος μαζί με την 49χρονη σύζυγό του, που είχαν μετατρέψει την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε οικογενειακή επιχείρηση. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 31χρονος ομοεθνής τους, ο οποίος έχει λάβει την ελληνική υπηκοότητα. Με βάση τις ίδιες πηγές ενημέρωσης και κανείς τους δεν είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Και οι τρεις έσπρωχναν τις ψυχότροπες ουσίες σε χρήστες και τοξικοεξαρτημένους στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι συλλήψεις τους έγιναν έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην Αστυνομία για την δράση τους. Στις έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών στα σπίτια – καβάτζες τους εκτός από τις ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν δύο ζυγαριές ακριβείας, το ποσό των 3.400 ευρώ, ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την διακίνηση ναρκωτικών και επτά κινητά τηλέφωνα.

Πόσο θα ήταν το κέρδος τους από τα ναρκωτικά

Το κέρδος που θα αποκόμιζαν από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις ένα γραμμάριο κοκαΐνης στην εγχώρια αγορά μπορεί να πωληθεί έναντι του ποσού των 35 ευρώ και να φτάσει μέχρι και τα 120 ευρώ. Το ένα κιλό κοκαΐνης, δε, ξεκινά από την τιμή των 35.000 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει και το ποσό των 60.000 ευρώ. Η τιμή εξαρτάται από την καθαρότητα της εξαιρετικά διεγερτικής και εθιστικής ουσίας, δηλαδή το κατά πόσον και μέχρι ποιο βαθμό έχει νοθευτεί και αναμειχθεί με άλλες ουσίες.

Η τιμή της καφέ ηρωίνης στην Ελλάδα, από την άλλη, κυμαίνεται από 15 μέχρι 30 ευρώ ανά γραμμάριο και από 12.000 μέχρι 20.000 ευρώ ανά κιλό. Αναφορικά, τέλος, με την λευκή ηρωίνη στις πιάτσες θανάτου στη χώρα μας πωλείται από 20 μέχρι 30 ευρώ το γραμμάριο και από 15.000 μέχρι 25.000 ευρώ το κιλό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos