Έστειλαν … διοριστήριο για τις εκλογές σε 85χρονο τυφλό δικηγόρο!

15 Μαϊος 2019 21:00

Ευτράπελα στις λίστες των δικηγόρων που διορίζονται ως δικαστικοί αντιπρόσωποι


Δεν λείπουν τα ευτράπελα από τις λίστες των δικηγόρων που διορίζονται ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, ενόψει των τριπλών εκλογών της Κυριακής 26 Μαΐου, αφού δεν έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος, με αποτέλεσπα να διορίζονται άτομα που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, είναι η περίπτωση ενός συγγενή δικηγόρου, που έλαβε διοριστήριο για τις εκλογές και πήγε χθες στην Εισαγγελία, για να ζητήσει εξαίρεση, καθώς ο άνθρωπος που κλήθηκε για εκλογικός αντιπρόσωπος είναι 85 χρονών και πάσχει από σοβαρό πρόβλημα υγείας, αφού είναι τυφλός!

Όπως μεταδίδει το magnesianews.gr, το συγκεκριμένο άτομο εξαιρέθηκε και ήδη αντικαταστάθηκε με τον διορισμό αναπληρωματικού, καθώς χθες έληξε η προθεσμία που όριζε ο νόμος για τους ορισμούς δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά τμήματα.

Ζήτησαν εξαίρεση 34 αντιπρόσωποι
Τη Δευτέρα και Τρίτη στα Δικαστήρια του Βόλου, 34 δικαστικοί αντιπρόσωποι δήλωσαν κώλυμα σχετικά με το διορισμό τους σε κάποιο από τα συνολικά 714 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στη Μαγνησία, και ήδη προωθήθηκε η διαδικασία ορισμού άλλων στην θέση τους.

Μόνο χθες 13 δικαστικοί αντιπρόσωποι μετέβησαν στην Εισαγγελία του Βόλου ώστε να καταθέσουν τα διοριστήρια τους και να ζητήσουν αλλαγή. Ακόμη συγγενικά πρόσωπα δικηγόρων υπέβαλαν αίτημα για εξαίρεση των δικών τους, αφού πλέον ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, όπως στη Κύπρο, την Ολλανδία, την Μ. Βρετανία και αλλού.

Σύμφωνα με την διαδικασία που ακολουθείται, η Εισαγγελία του Βόλου παραλαμβάνοντας την δήλωση κωλύματος, μετά την επιστροφή του διοριστήριου, εξετάζει εάν πράγματι ευσταθούν οι λόγοι του κωλύματος και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί, τότε το όνομα του διορισθέντα αποστέλλεται στον Άρειο Πάγο, για να προχωρήσει σε νέα κλήρωση για τοποθέτηση αντικαταστάτη.

Στο Ν. Μαγνησίας στις επερχόμενες εκλογές θα οριστούν συνολικά 1.428 δικαστικοί αντιπρόσωποι, λόγω και των αναπληρωματικών, που εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των τμημάτων, πολλοί από αυτούς θα προέρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Πάνω από 7000 άτομα στις εφορευτικές επιτροπές

Τέλος, χιλιάδες θα είναι οι πολίτες της Μαγνησίας που θα κληθούν να συμμετέχουν στις εκλογές, ασκώντας καθήκοντα εφορευτικών επιτροπών, από την στιγμή που σε κάθε εκλογικό τμήμα ορίζονται 5 τακτικά και 5 αναπληρωματικά μέλη.

Έτσι συνολικά 7.140 άτομα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν ειδοποιητήρια, όπως επίσης έχουν εμφανιστεί και οι πρώτες δηλώσεις κωλύματος, λόγω υγείας ή εργασίας, εφόσον προβλέπεται από το νόμο, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι κ.α.

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos