Lamda Development: Αντίστροφη μέτρηση για το Ελληνικό - Φτάνουμε κοντά στην έναρξη των εργασιών

16 Μαϊος 2019 11:43

Μπορεί οι καθυστερήσεις για την έναρξη των εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού να ήταν πολλές, τα εμπόδια και οι τρικλοποδιές συνεχή, ωστόσο από ό,τι φαίνεται η επένδυση θα προχωρήσει κανονικά και μάλιστα οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, σύμφωνα με εκπροσώπους της Lamda Development.

Στην παρουσίαση της εταιρείας στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών οι εκπρόσωποι της Lamda Development διευκρίνισαν πως οι μέχρι σήμερα καθυστερήσεις στο έργο δεν έχουν μεταβάλλει τις διαθέσεις των ξένων επενδυτών στο σχήμα της Global Investment Group, στο οποίο συμμετέχουν ακόμη η κινεζική Fosun και η η Eagle Ηills από το Abu Dhabi.

Το επόμενο βήμα για να ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό
Η έγκριση των πολεοδομικών μελετών δια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αποτελούν ουσιαστικά το δεύτερο αναγκαίο βήμα που πρέπει να ολοκληρωθεί και η επένδυση του Ελληνικού θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμα και μέσα στο 2019, ανέφεραν υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η εταιρείας έχει υποβάλει τις απαραίτητες μελέτες και αναμένονται οι σχετικές υπογραφές από τα συναρμόδια υπουργεία.

Προκειμένου να δοθεί η πρώτη δόση στο ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ύψους 300 εκατ. ευρώ θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων και οι δικαστικές εκκρεμότητες, ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Lamda.

Τα δικαστικά μέτωπα
Υπενθυμίζεται πως υπάρχουν τρεις αιτήσεις ακύρωσης κατά του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο έχει εγκριθεί το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και ορίζει βασικές παραμέτρους της επένδυσης, συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Ωστόσο από τη Lamda ξεκαθαρίζουν ότι δεν μπορούν να υπάρχουν ουσιαστικές παρεκκλίσεις από το master plan, ενώ δεν αποκλείεται μελλοντικά να υπάρξουν και νέες δικαστικές προσφυγές.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos