Νοσοκομείο Παίδων για 8χρονη Αλεξία: Διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή της

28 Μαϊος 2019 15:41

Εκτός κινδύνου φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον η 8χρονη έπειτα από έναν μήνα στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού


Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, η 8χρονη Αλεξία, που το Πάσχα στη Θήβα υπέστη βαρύτατο τραυματισμό στον εγκέφαλο από «αδέσποτη σφαίρα», έχει -κατά πάσα πιθανότητα- διαφύγει τον κίνδυνο.

Πλέον, βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου τις τελευταίες 30 μέρες έδινε υπεράνθρωπη μάχη να κρατηθεί στη ζωή και πλέον νοσηλεύεται σε κανονικό θάλαμο στο Χειρουργικό Τμήμα.

Από το πλευρό της δεν φεύγουν ούτε λεπτό οι γονείς της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, το 8χρονο κοριτσάκι είναι απύρετο, αλλά δεν επικοινωνεί. Πραγματοποιεί κινήσεις και προφέρει ήχους, αλλά δεν έχει συνείδηση. Υποβάλλεται σε φυσιοθεραπείες.

«Η ασθενής Σ.Α. από 24ωρου νοσηλεύεται πλέον εκτός της Μονάδος Εντατικής θεραπείας σε Χειρουργικό Τμήμα. Είναι απύρετη, δεν επικοινωνεί, αλλά έχει ανοικτούς τους οφθαλμούς, κινεί τα άκρα ομότιμα και προφέρει ήχους. Δεν παρουσιάζει σημεία ή συμπτώματα ενδοκρανίου υπερτάσεως και υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία. Θα γίνει σήμερα επανέλεγχος από τους Νευρολόγους του Νοσοκομείου προκειμένου να τροποποιηθεί η φαρμακευτική αγωγή. Εκτιμούμε ότι έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο ζωής χωρίς όμως να είμαστε σίγουροι περί της προγνώσεως», καταλήγει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos