Ξενοδοχεία «νοικιάζουν» εργαζόμενους - Έντονος προβληματισμός

15 Ιουνίου 2019 11:02

«Αυτό δε θα περάσει, δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί αυτούς που φέρνουν αυτούς τους εργαζόμενους και τους εκμεταλλεύονται με 650 ευρώ»


Φθάνουν στα Χανιά μέσω Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας, αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και αποτελούν παραφωνία στον κλάδο την ώρα που είναι σε ισχύ η υποχρεωτική συλλογική σύμβαση εργασίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Πρόκειται για αλλοδαπές που εργάζονται σαν καμαριέρες σε ξενοδοχεία.

 

«Είδαμε για πρώτη φορά στο νομό σας το φαινόμενο των δουλεμπορικών γραφείων, ενοικιαζόμενοι συνάδελφοί μας από γραφεία της Αθήνας που δεν αμείβονται με τη συλλογική σύμβαση, αλλά με την κατώτατη της ΓΣΕΕ», τονίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού κ. Γιώργος Χωτζόγλου.

«Αυτό δε θα περάσει, δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί αυτούς που φέρνουν αυτούς τους εργαζόμενους και τους εκμεταλλεύονται με 650 ευρώ, χωρίς ωράριο και χωρίς δικαιώματα», αναφέρει ο πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων κ. Μανόλης Μπαμιάκης, σύμφωνα με το neakriti.gr.

«Πρέπει να τους κινητοποιήσουμε γιατί παρατηρούμε ότι υπάρχει αυτή η αναρχία…», τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων κ. Σήφης Αποστολάκης

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos