Νέο «δώρο» του ΣΥΡΙΖΑ στους οδηγούς ταξί

19 Ιουνίου 2019 10:00

Νέο δώρο προς τους οδηγούς ταξί ενόψει των εθνικών εκλογών 2019 κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του υπουργείου Εργασίας.

Οπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος οι οδηγοί ταξί μπορούν να συνεχίζουν να δουλεύουν ακόμη και αν έχουν συνταξιοδοτηθεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για ένα πάγιο αίτημά τους, ενώ η εγκύκλιος αναφέρει ότι παύει να είναι προϋπόθεση της συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τις ευρωεκλογές, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης είχε καλέσει τους οδηγούς ταξί να μετατρέψουν τα οχήματά τους σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εντύπωση είχε προκαλέσει ο θερμός εναγκαλισμός του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Με βάση την εγκύκλιο η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018 ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών. Επιπλέον οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016», σημειώνεται.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos