Είναι πιο καρκινογόνα και από το κάπνισμα και όλοι τα χρησιμοποιούμε καθημερινά

29 Ιουνίου 2019 23:42

Η λέξη άρωμα έχει σχεδόν 4,000 ερμηνείες και πιθανώς να μην μάθετε ποτέ ποια περιλαμβάνεται στο προϊόν που χρησιμοποιείτε. Θα μπορούσε να σημαίνει σχεδόν οτιδήποτε. Είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για πολλά τοξικά χημικά. Ο κατασκευαστής μπορεί να κρύψει τις πληροφορίες γύρω από τα περιεχόμενα του προϊόντος.

Ακόμα, μόνο μερικά από τα χιλιάδες χημικά έχουν δοκιμαστεί για την τοξικότητά τους (πάνω σε ζώα) και πολλά έχουν αποδειχτεί πως επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα.

 

Θα αναφέρουμε μερικά από αυτά: οξεικός βενζυλεστέρας (γνωστή καρκινογόνα ουσία), μεθυλενοχλωρίδιο (καρκινογόνα ουσία, απαγορευμένη από τον FDA), λιμονένιο (γνωστή καρκινογόνα ουσία.) Πολλά από αυτά τα χημικά προέρχονται από το πετρέλαιο.

Ιατρικά προβλήματα με τα οποία έχουν συνδεθεί τα αρώματα είναι:

Αλλεργίες, φτέρνισμα, βήχας, υγρά μάτια, άσθμα σε παιδιά, καρκίνος, διαταραχές στο κεντρικό νευρικό σύστημα, αυτοάνοσες ασθένειες, πολλαπλή σκλήρωση, Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, επιληψία, δερματίτιδες, εξανθήματα, ξηροδερμία, κατάθλιψη σε άτομα που είναι πολύ ευαίσθητα καθώς επηρεάζουν την χημεία του εγκεφάλου και κάνουν τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς σε κρίσεις πανικού, ζαλάδες και ναυτία λόγω προβλημάτων στο κεντρικό νευρικό σύστημα, πονοκέφαλοι και ημικρανίες, προβλήματα του άνω αναπνευστικού.

Προϊόντα που περιέχουν αρώματα

Υπάρχουν σε κεριά, κολόνιες, αρωματικά χώρου, απορρυπαντικά για τα πιάτα και τα ρούχα, σαπούνια, σαμπουάν, υφάσματα, μαλακτικά, αντηλιακά, λοσιόν, μακιγιάζ, ασετόν, φάρμακα και άλλα. Να διαβάζετε τις ετικέτες. Πετάξτε αυτά τα αρωματικά κεριά, τα αρωματικά στικ και τις ακριβές κολόνιες. Τα αρωματικά χώρου στην τουαλέτα και τα καθαριστικά προϊόντα.

Πώς να τα αποφύγετε – Φυσικές εναλλακτικές

Φτιάξτε τα δικά σας αρώματα με αιθέρια έλαια. Είναι εύκολο και δεν κοστίζει όσο φαντάζεστε. Και μπορείτε επίσης να σώσετε και τα ζώα που είναι τα θύματα όλων αυτών των δοκιμών.

Να θυμάστε πως ο όρος «άρωμα» κρύβει χιλιάδες χημικά και πολλά από αυτά είναι καρκινογόνα.

Προτιμήστε φυσικά αρώματα όπως αιθέρια έλαια, βότανα και λουλούδια!

newmoney.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos