Εφορία: Απίστευτη παγίδα με κάρτες και δάνεια

14 Ιουλίου 2019 23:59

Οι δαπάνες για αποπληρωμή καρτών και δανείων αυξάνουν τη βάση υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης και παγιδεύουν κάθε χρόνο πολλούς φορολογούμενους


Μια απίστευτη «παγίδα» υπερφορολόγησης για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2018 πλήρωσαν χρηματικά ποσά για να εξοφλήσουν δάνεια και πιστωτικές κάρτες κρύβουν οι διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας για τον υπολογισμό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, το τεκμαρτό εισόδημα το οποίο λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης προσδιορίζεται όχι μόνο με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, αλλά και με βάση τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, στα οποία περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για κάρτες και δάνεια.

Με τον τρόπο αυτό η βάση υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης είναι κάθε χρόνο «φουσκωμένη», καθώς συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτήν και όλα τα ποσά των δαπανών εξόφλησης δανείων και καρτών, καθώς και πιο σπάνια πραγματοποιούμενες δαπάνες, για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, για συμμετοχή σε εταιρίες και πραγματοποίηση δωρεών.

Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται κάθε χρόνο πολλές περιπτώσεις φορολογουμένων που, λόγω πληρωμής σημαντικού ύψους ποσών για την εξόφληση δανείων και καρτών εντός του προηγουμένου έτους, επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης επί των τεκμαρτών εισοδημάτων τους κι όχι επί των πολύ πιο χαμηλών πραγματικών που έχουν δηλώσει!

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos