Πρεμιέρα για τους «κομάντος» της ΕΛΑΣ σε τουριστικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας

18 Ιουλίου 2019 23:59

Πρεμιέρα από σήμερα για πάνοπλους αστυνομικούς – κομάντο που κυκλοφορούν με κλειστά φορτηγάκια στο κέντρο της Αθήνας σε κεντρικά τουριστικά σημεία (Ερμού, Μοναστηράκι, Πύλη Αδριανού κλπ) με μεγάλη προσέλευση κόσμου για να αποτρέπουν έκνομες, αλλά και τυχόν τρομοκρατικές, ενέργειες στα ευρωπαϊκά πρότυπα φύλαξης.

Αποτελείται από αστυνομικούς που διαθέτουν βαρύ οπλισμό και θα περιπολούν για την αποτροπή αλλά και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας. Η κάθε ομάδα αποτελείται από 5 μέχρι 6 αστυνομικούς οι οποίοι επιβαίνουν σε βαν και θα αλλάζουν σημεία κάθε δύο με τρεις ώρες.

Πρόθεση μάλιστα της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι αυτές οι ομάδες να αυξηθούν εντός των επομένων μηνών και να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης τους.

Η ομάδα των επίλεκτων δραστηριοποιείται στα πρότυπα ομάδων μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών με βαρύτητα στην τουριστική περίοδο.

Η δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας αποτελεί κομμάτι του γενικότερου νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πάταξη της εγκληματικότητας που ξεκίνησε να σχεδιάζει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και θα εφαρμόζεται σταδιακά μετά τις 22 Ιουλίου.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos