Το αντιδιαβητικό τρόφιμο με την ισχυρή αντιμικροβιακή δράση

24 Ιουλίου 2019 22:00

test1

test2

test2

Έχει μακρόχρονη ιστορία στην πρόληψη και τη θεραπεία πολλών ασθενειών και όχι άδικα καθώς είναι πολύτιμο για την υγεία μαςΤο σκόρδο καταπολεμά τα προβλήματα μνήμης

Η ελληνική υπερτροφή που ρίχνει την πίεση και νικά τον διαβήτη

Η τροπική υπερτροφή που αναστρέφει την παχυσαρκία
Το σκόρδο έχει έντονη οσμή και χαρακτηριστική καυστική γεύση που οφείλεται σε αιθέρια έλαια πλούσια σε θειούχες ενώσεις. Η περιεκτικότητα του σε ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, σελήνιο και άλλα στοιχεία χρήσιμα για τον οργανισμό το καθιστούν έναν εξαιρετικό προστάτη της υγείας μας.

Παράλληλα αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη καθώς έχει αντιδιαβητική δράση και θεωρείται ότι καταφέρνει να ρυθμίσει αποτελεσματικά την ποσότητα της γλυκόζης στο αίμα.

Οι ευεργετικές του ιδιότητες μάλιστα δεν περιορίζονται εκεί καθώς του αποδίδονται ακόμη πολλές ευεργετικές δράσεις:

Για την καρδιαγγειακή υγεία: Αρκετές μελέτες έχουν δείξει τα πιθανά οφέλη της κατανάλωσης σκόρδου, καθώς βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, σε μείωση των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης.

Ως αντιοξειδωτικό: Ένας ακόμη λόγος για τα ευεργετικά αποτελέσματα του σκόρδου είναι η ικανότητά του να μειώνει τις ελεύθερες ρίζες. Οι πολυάριθμες ευεργετικές επιδράσεις του σκόρδου οφείλονται όχι μόνο στις θειούχες ενώσεις που περιέχει, αλλά και στις βιταμίνες C, Β6, το σελήνιο και το μαγγάνιο που περιέχει.

Κατά της οστεοαρθρίτιδας: Το σκόρδο θεωρείται ότι συμβάλλει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Αντιμικροβιακή και αντιική: Ακόμη, μεγάλη σπουδαιότητα έχει η θειούχα ένωση αλλισίνη που περιέχει το σκόρδο, η οποία έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C.

ygeiamou.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos