Με το προηγούμενο καθεστώς τα διπλώματα οδήγησης

24 Ιουλίου 2019 15:43

Στον «πάγο» μπαίνουν οι αλλαγές στο καθεστώς έκδοσης των διπλωμάτων οδήγησης που είχε ψηφίσει, επί υπουργίας Σπίρτζη, η προηγούμενη κυβέρνηση.

Αυτό εξήγγειλε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι για διάστημα έξι, τουλάχιστον, μηνών θα ισχύει το παλαιό καθεστώς έκδοσης αδειών οδήγησης. Οπως δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις στην έκδοση περί των 100.000 διπλωμάτων οδήγησης, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται χιλιάδες πολίτες.

Ο υφυπουργός Μεταφορών επισήμανε ότι η νομοθετική ρύθμιση για το «πάγωμα» των αλλαγών -στο καθεστώς έκδοσης των διπλωμάτων οδήγησης- θα ενταχθεί σε ένα από τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στο άμεσο διάστημα στη Βουλή.

Παρά ταύτα, ο Γιάννης Κεφαλλογιάνης είπε ότι οι διατάξεις του νέου νόμου για τα διπλώματα οδήγησης -όπως η παρακολούθηση της εξέτασης με κάμερες και μικρόφωνα, για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του «λαδώματος»- θα εφαρμοστούν όταν το υπουργείο Μεταφορών είναι έτοιμο.

Αλλαγές στον ΟΑΣΘ: «Τέλος» ο Στέλιος Παππάς
Πέρα από τις αλλαγές για τα διπλώματα οδήγησης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης προανήγγειλε ότι στις επόμενες ημέρες θα αλλάξει η διοίκηση του ΟΑΣΘ. Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι προ ημερών η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών έλαβε μια επιστολή από τον Στέλιο Παππά, στην οποία αναφέρονταν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΣΘ. «Ουσιαστικά υπέβαλε έμμεσα την παραίτησή του και μας ενημέρωνε ότι θα λείψει για λίγες μέρες από τη Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης. Πέρα από τις αλλαγές για τα διπλώματα οδήγησης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης προανήγγειλε ότι στις επόμενες ημέρες θα αλλάξει η διοίκηση του ΟΑΣΘ. Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι προ ημερών η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών έλαβε μια επιστολή από τον Στέλιο Παππά, στην οποία αναφέρονταν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΣΘ. «Ουσιαστικά υπέβαλε έμμεσα την παραίτησή του και μας ενημέρωνε ότι θα λείψει για λίγες μέρες από τη Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο υφυπουργός Μεταφορών στη συνέχεια δήλωσε ότι η διοίκηση στον ΟΑΣΘ θα αλλάξει «είτε ο κ. Παππάς είναι στη Θεσσαλονίκη είτε όχι». Στη συνέχεια, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι θα αξιολογηθούν όλες οι διοικήσεις των Οργανισμών και πως σε κάθε περίπτωση οι θέσεις αυτές είναι πολιτικές και θα πρέπει να αλλάξουν.

Να σημειωθεί ότι, καταλήγοντας, ο υφυπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι το υπουργείο θα δώσει προτεραιότητα στην απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos