300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Καιρός: Στους 42 ο υδράργυρος - Κύμα καύσωνα από την Αφρική «χτυπά» την Ελλάδα

29 Ιουλίου 2019 23:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καιρός: Στους 42 ο υδράργυρος - Κύμα καύσωνα από την Αφρική «χτυπά» την Ελλάδα

test2

test2

Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα, πώς περιέγραψε την κατάσταση ο μετεωρολόγος του OPEN TV.


Καιρός: Πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από τις υψηλές θερμοκρασίες, ένα νέο κύμα καύσωνα είναι προ των πυλών με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη έρχεται ένα πολύ ισχυρό θερμό κύμα από την Πέμπτη 1/8.

Οι συγκεκριμένες θερμές αέριες μάζες έρχονται από την Αφρική αυτή τη φορά και όχι από την κεντρική Ευρώπη, όπως συνέβη στα δυο προηγούμενα κύματα καύσωνα. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος
Στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου και σε Αττική και Βοιωτία τους 41. Στην νότια και ανατολική Πελοπόννησο, σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, οι θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40-41 βαθμούς. Στη Ρόδο επίσης η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τον μετεωρολόγο του OPEN TV, η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Αυγούστου, ακόμη και για όσους βρεθούν σε παραθαλάσσσιες περιοχές, καθώς η σχετική υγρασία θα είναι αυξημένη και το αίσθημα δυσφορίας θα είναι έντονο.

Πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη (30/7)
Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σήμερα το μεσημέρι στη νοτιοανατολική ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Κρανίδι λίγο πριν τις 14:00 και ήταν ίση με 39,7 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησαν το Άργος (37,8), ο Θεολόγος Φθιώτιδας (37,2) το Χαροκόπειο στην Καλλιθέα (επίσης 37,2) και η Τανάγρα (37,1).

Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη έως και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 20 έως 33, στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά από 23 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 32, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 31 και στην Κρήτη από 20 έως 34.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη ασθενή βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.

ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Αναδρομικά: Ποιοι θα λάβουν έω...
Το αντικαρκινικό όσπριο που ρί... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο Ίδρυμα/SKY HOPE για το ελικόπτερο αεροδιακομιδών

Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Με νέο υπερσύγχρονο αεροσκάφος από το Ι.Σ.Ν. ενισχύεται ο στόλος των πτητικών μέσων του ΕΚΑΒ (βίντεο και φωτό)

Με νέο υπερσύγχρονο αεροσκάφος από...

15 Μαϊος 2025
Καιρός: Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τη Σαχάρα φέρνει έντονα φαινόμενα – Επιδείνωση μέχρι το Σάββατο (βίντεο)

Καιρός: Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από...

15 Μαϊος 2025
Eurovision 2025: Απόψε ο Β΄ Ημιτελικός - Όλες οι λεπτομέρειες (βίντεο)

Eurovision 2025: Απόψε ο Β΄ Ημιτελι...

15 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ