300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

ΕΟΠΥΥ: Έρχονται αλλαγές στα φαρμακεία - Τι αλλάζει για τους ασθενείς

09 Σεπτεμβρίου 2019 17:59
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΟΠΥΥ: Έρχονται αλλαγές στα φαρμακεία - Τι αλλάζει για τους ασθενείς

test2

test2

Μια συνολική προσπάθεια για να αλλάξει η τραγική εικόνα που παρουσιάζουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ


Ριζική ανανέωση στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού, ξεκινά η διαδικασία για προσλήψεις φαρμακοποιών, καθώς και αλλαγές στην υλικοτεχνική υποδομή τους.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν νέο φαρμακείο στη Λ. Αλεξάνδρας, αλλά και επέκταση στους χώρους αναμονής δύο ακόμα φαρμακείων στην Αττική, ενώ παράλληλα προσλαμβάνονται νέοι φαρμακοποιοί για να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν από την αύξηση των γκισέ χορήγησης φαρμάκων.

Συγκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:
1. Σε διαδικασία υλοποίησης είναι η επέκταση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Ομονοίας, όπου θα ετοιμαστεί αίθουσα αναμονής με κλιματισμό και καθίσματα σε χώρο δίπλα στο φαρμακείο εντός της στοάς. Η αναμονή των ασφαλισμένων που προμηθεύονται φάρμακα από το φαρμακείο της Ομόνοιας θα πραγματοποιείται από τα μέσα Οκτωβρίου σε κλειστό χώρο, όμορο του φαρμακείου.

2. Τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει η μεταστέγαση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στου Γκύζη σε νέο κτίριο στη Λ. Αλεξάνδρας, που θα περιλαμβάνει χώρο αναμονής για τους ασθενείς, αλλά και περισσότερα γκισέ για την παράδοση - παραλαβή ΦΥΚ.

3. Περί το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση/επέκταση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας, όπου δημιουργείται χώρος αναμονής για τους ασφαλισμένους.

4. Στην τελική ευθεία είναι η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για μεταστέγαση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

5. Ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης, εντός του Σεπτεμβρίου, φαρμακοποιών-υπαλλήλων φαρμακείων με σύμβαση για την κάλυψη θέσεων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όσο και στο Τμήμα Ελέγχου και Επεξεργασίας Συνταγών. Η σχετική επεξεργασία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί είναι σε τελικό στάδιο.

6. Υλοποιούμε ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά στη δημιουργία φαρμακαποθηκών και την κεντρική παρακολούθηση παραγγελιών, τον προγραμματισμό ραντεβού παραλαβής φαρμάκων και την διαδικασία αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον.

7. Προχωράμε σε επικαιροποίηση των απαραίτητων πληροφοριών που απευθύνονται στους ασφαλισμένους, στο site του Οργανισμού και αφορούν στα φαρμακεία του Οργανισμού και στα φάρμακα που διακινούνται από αυτά.

Τέλος, σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να είναι μέσα στον Οκτώβριο μία νέα Περιφερειακή Διεύθυνση στην οδό Ηπείρου, προκειμένου οι ασφαλισμένοι στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που μέχρι σήμερα στο σύνολό τους απευθύνονται στην ΠΕΔΥ Αθήνας (στην Αχαρνών), να μπορούν να εξυπηρετούνται από τη νέα ΠΕΔΥ, μειώνοντας την απόσταση που διανύουν αλλά και τους χρόνους εξυπηρέτησης. Παράλληλα η ΠΕΔΥ Αθήνας θα μεταστεγαστεί σε νέο σύγχρονο κτίριο εντός του Νοεμβρίου.

Σήμερα, σε όλη τη χώρα λειτουργούν 34 φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, αλλά, όπως απεδείχθη, η κακή οργάνωση και η έλλειψη στελέχωσης προξενούσαν αμέτρητα προβλήματα στους πάσχοντες, οι οποίοι ανέμεναν σε ατελείωτες ουρές για ένα φάρμακο.

Εκτός από τα 34 φαρμακεία, υπάρχουν και επιπλέον 70 σημεία διανομής –κυρίως σε Κέντρα Υγείας και δημόσιες υπηρεσίες– σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, στα οποία αποστέλλονται φάρμακα υψηλού κόστους (εκτελεσμένες συνταγές) για τους ασθενείς. Να σημειωθεί ότι η τραγική εικόνα που παρουσίαζαν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ άρχισε να βελτιώνεται ήδη, καθώς από την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησε η διανομή ακριβών φαρμάκων και μέσα από ιδιωτικές κλινικές χωρίς επιβάρυνση των ασθενών. Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, σήμερα υπηρετούν 120 φαρμακοποιοί, ενώ με βάση εκτιμήσεις για την κάλυψη των αναγκών απαιτείται η πρόσληψη άλλων τόσων.

Και από τα φαρμακεία της γειτονιάς
Ταυτόχρονα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται συνάντηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών (ΠΦΣ) προκειμένου να γίνει διαπραγμάτευση για τη διάθεση των ακριβών φαρμάκων και από τα φαρμακεία της γειτονιάς.

Ο τρόπος διάθεσης φαίνεται ότι έχει βρεθεί – σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr- ενώ αυτό που απομένει είναι να βρεθεί ο τρόπος αποζημίωσης των φαρμακοποιών. Πάντως οι ασθενείς που θα χρειάζονται φάρμακα υψηλού κόστους θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν και από τα κοντινά τους φαρμακεία, έπειτα από συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ. Οι παραγγελίες θα είναι ονομαστικές και «προσωποποιημένες» για κάθε πάσχοντα, ενώ θα πρέπει να προηγείται η δήλωση από την πλευρά του ασφαλισμένου για το ποιο φαρμακείο προτιμά.

Όπως όλα δείχνουν, οι φαρμακοποιοί θα παραλαμβάνουν τα σκευάσματα από τις φαρμακαποθήκες όπως γίνεται σήμερα με τα απλά φάρμακα. Πρόκειται για ένα σημείο το οποίο θεωρείται κόκκινη γραμμή για τον κλάδο.

ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο...
Τέλος εποχής για το «Odeon Sta... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο Ίδρυμα/SKY HOPE για το ελικόπτερο αεροδιακομιδών

Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία (βίντεο)

Ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Ντόναλ...

14 Μαϊος 2025
Πετράλωνα: Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του Μάξιμου Χαρακόπουλου (βίντεο)

Πετράλωνα: Έκρηξη εμπρηστικού μηχαν...

14 Μαϊος 2025
Greek Beer Awards 2025: Ποια κυκλαδίτικη μπύρα ξεχώρισε

Greek Beer Awards 2025: Ποια κυκλαδ...

14 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ