Καιρός: Προσοχή... χειμωνιάζει! Καρέ - καρέ η τάση για διαδοχικές κακοκαιρίες και ψυχρή εισβολή!

23 Οκτωβρίου 2019 16:21

Ο Οκτώβρης φεύγει και μαζί του παίρνει -οριστικά και αμετάκλητα- το καλοκαίρι, καθώς όλα δείχνουν ότι από την επόμενη εβδομάδα μπαίνουμε σε καθαρά φθινοπωρινά, αλλά ακόμα και... χειμερινά δεδομένα.

Η κατάρρευση του αντικυκλώνα που εμπόδιζε τη διέλευση των βαρομετρικών χαμηλών πάνω από τη χώρα μας θα ολοκληρωθεί στις 29 Οκτωβρίου και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία θέλουν από τις 30 του μήνα και κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου, ο καιρός να αλλάζει άρδην. Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά δείχνουν διάθεση να περάσουν και πάνω από τη χώρα μας, αφήνοντας αρκετές βροχές, ενώ συνδυαζόμενα με την πρώτη σημαντική πτώση θερμοκρασίας, είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν και αρκετές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας, ίσως και της κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας.

Βουτιά της θερμοκρασίας...

Ως προς τις θερμοκρασίες, τα... δύσκολα αναμένεται να έρθουν με την έλευση του Νοέμβρη, καθώς από τις 30 Οκτωβρίου και μετά και αρχικά από τη βόρεια Ελλάδα, ο υδράργυρος θα αρχίσει να πέφτει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Και τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη, φαίνεται ακόμα πιο σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, αφού η ψυχρή εισβολή που θα απασχολήσει τη βόρεια Ευρώπη δείχνει ξεκάθαρη... διάθεση να περάσει και πάνω από τη χώρα μας. Σε δύο δόσεις, ήπιας μορφής στο ξεκίνημα του μήνα και φαίνεται με τα σημερινά στοιχεία, όπως θα δείτε στον ακόλουθο χάρτη, η χώρα μας να δέχεται μια δεύτερη και πιο έντονη ψυχρή εισβολή από τις 5 Νοεμβρίου και μετά...

dokari.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos