Θεσσαλονίκη: Με λαμπρότητα η λιτανεία των εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας Σουμελά

25 Οκτωβρίου 2019 13:21

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η λιτανεία των ιερών εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας Σουμελά, όπως και του λειψάνου του Αγίου, στη Θεσσαλονίκη.


Η λιτανεία έγινε με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου, καθώς και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Έτσι δόθηκε το έναυσμα για την αρχή για των εκδηλώσεων που έρχονται στην πόλη, ενόψει της γιορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, της απελευθέρωσης της πόλης και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και του «ΟΧΙ».

Τις ιερές εικόνες και τα λείψανα μεταφέρουν στρατιωτικά οχήματα, ενώ στην πομπή, συμμετέχουν εκπρόσωποι του κλήρου, η μπάντα της Αστυνομίας και αγήματα του στρατού ξηράς και του ναυτικού.

 

Λαμπρή λιτανεία στη Θεσσαλονίκη
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης κορυφώνονται ενόψει του αυριανού εορτασμού. Το απόγευμα θα τελεστεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ αύριο ανήμερα της γιορτής θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία και Δοξολογία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos