Παράταση στις προσωρινές συμβάσεις 3Κ/2018 μέχρι 31 Δεκεμβρίου

26 Οκτωβρίου 2019 11:31

Παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου παίρνουν οι συμβάσεις εργασίας που έχουν συναφθεί από τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ/2018 με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών στον Αναπτυξιακό Νόμο «Επενδύω στην Ελλάδα» που ψηφίστηκε στην Βουλή.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση με την παράγραφο 4 της τροπολογίας προωθείται η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί από τους φορείς βάση των προσωρινών πινάκων κατάταξης της 3Κ 2018 με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας των διοριστέων στις αντίστοιχες θέσεις και κατά ανώτατο όριο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 ώστε να διασφαλιστεί η αδιάκοπη παροχή υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα (ιδίως καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση) στους πολίτες.

Η εν λόγω διάταξη κρίνεται απαραίτητη διότι παρά την έκδοση των οριστικών πινάκων διοριστέων από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ/2018 για την κάλυψη θέσεων τακτικού προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ και των ΝΠΙΔ αυτών, οι διαδικασίες διορισμού των δικαιούχων δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2019, ημέρα που έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία απασχόλησης των εργαζομένων, βάση των προσωρινών πινάκων κατάταξης της ίδιας προκηρύξεις.

Και τούτο διότι λόγω της τεράστιας συμμετοχής ενδιαφερομένων στις διαδικασίες της προκήρυξης 3Κ 2018 εκκρεμεί εξέταση από το ΑΣΕΠ μεγάλου αριθμού αιτήσεων θεραπείας επί των οριστικών πινάκων διοριστέων, ενώ έχουν σημειώθηκε λανθασμένες εγγραφές προσωπικών στοιχείων των διοριστέων όπως πατρώνυμο, αριθμός δελτίου ταυτότητας κλπ, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν διορθώσεις των οριστικών πίνακα διοριστέων.

myota.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos