Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία - Συναγερμός σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία

06 Νοεμβρίου 2019 18:43

Συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες


Καιρός: Σε εφαρμογή θέτει το επιχειρησιακό σχέδιο για να αντιμετωπιστούν κίνδυνοι από πλημμύρες και παρόμοια καιρικά φαινόμενο το Πυροσβεστικό Σώμα. Μετά την πρόβλεψη της ΕΜΥ για την κακοκαιρία που πλησιάζει, με βροχές και καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις, η Πυροσβεστική Υπηρεσία παράλληλα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θέτουν μια σειρά από μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πού αναμένεται να χτυπήσει η κακοκαιρία
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν:

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 6 Νοεμβρίου, τα βορειότερα νησιά του Ιονίου (κυρίως την Κέρκυρα)
Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 7 Νοεμβρίου 2019, την Ήπειρο (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και από το μεσημέρι τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και πιθανώς στη Δυτική Στερεά.

 Τα ισχυρά φαινόμενα αναμένονται μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, 7 Νοεμβρίου.

Συμβουλές στους πολίτες
Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, από την Πυροσβεστική απευθύνεται έκκληση στους πολίτες ώστε:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos