Λιμενικό: Καρέ καρέ σε video οι συλλήψεις safe house στην Κυψέλη

09 Νοεμβρίου 2019 16:11

Video από τη στιγμή που πάνοπλοι άνδρες κάνουν τις συλλήψεις στο πλαίσιο εξάρθρωσης κυκλώματος που μετέφερε μετανάστες στην Ευρώπη έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

Το video από το Λιμενικό ξεκινά με τους πάνοπλους άνδρες να ανεβαίνουν τις σκάλες πολυκατοικίας και μπαίνουν σε διαμέρισμα όπου, όπως αποδείχθηκε, τα μέλη του κυκλώματος κρατούσαν φυλακισμένους μετανάστες, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για μια καλύτερη ζωή.

Με τα όπλα προτεταμένα, οι Λιμενικοί μπαίνουν σε ένα άδειο δωμάτιο, αλλά στο επόμενο βρίσκουν τους διακινητές. «Down» φωνάζει ένας, «ελέγξτε το χώρο», φωνάζει ένας άλλος. «Καθαρίστε το χρόνο» ακούγεται, ενώ τα στελέχη του Λιμενικού ζητούν από τον έναν από τους διακινητές να πέσει κάτω. «Δεσ’ τον» είναι η εντολή που ακούγεται.

Στην έφοδο σε δεύτερο διαμέρισμα, ο Λιμενικοί βρίσκουν κι άλλα μέλη του κυκλώματος, που δεν προβάλουν αντίσταση στη σύλληψη. Στο ίδιο διαμέρισμα βρέθηκαν και γυναίκες μετανάστες.

Στο video υπάρχουν και φωτογραφίες από τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζούσαν οι μετανάστες θύματα του κυκλώματος.

Δείτε το video

 

Το χρονικό της υπόθεσης
Τεράστια επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κυψέλη Αττικής. Κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης και τους οποίους προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, εξάρθρωσε το γραφείο Ασφαλείας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή κλιμακίου ειδικών αποστολών, καθώς και στελεχών της διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων. Και όλα αυτά μία εβδομάδα μετά την έφοδο της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού για εξάρθρωση κυκλώματος πλαστών διαβατηρίων.
Συνελήφθησαν 29 άτομα ασιατικής καταγωγής για παράβαση του νόμου Ν. 3386/05, που αφορά την είσοδο διαμονή και ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, ενώ δύο από αυτούς ηλικίας 36 και 32 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία. Επίσης, εντός ειδικά διαμορφωμένης οικίας (safe-house) με κάγκελα τοποθετημένα εντός και εκτός παράθυρων στην περιοχή της Κυψέλης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν είκοσι επτά αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά μέχρι να μεταφερθούν σε χώρες της Ευρώπης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν 17 παραποιημένα-πλαστά διαβατήρια, 3 ταυτότητες, πλήθος σφραγίδων-αριθμοσφραγίδων, καθώς και άλλα σύνεργα παραποίησης διαβατηρίων και χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών.

Πέραν αυτών, ανευρέθησαν έξι κάρτες κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής, ένα i-Pad καθώς και πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων τα οποία και κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργείται από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ σε συνεργασία με τη διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, αξιολογούνται όλα τα μέχρι στιγμής διατιθέμενα στοιχεία, καθώς διερευνάται σε βάθος η εμπλοκή των ανωτέρω δύο συλληφθέντων αλλοδαπών, ως μελών διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

newsit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos