Ομηρία Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο: Ξεκίνησαν οι επαφές με τους «Μαύρους Δαίμονες»

13 Νοεμβρίου 2019 22:36

Μια αχτίδα ελπίδας έσπασε το σκοτάδι της απόγνωσης για τους γονείς του Δημήτρη, οι οποίοι μετά από δέκα μέρες αγωνίας, έμαθαν ότι το παιδί τους είναι καλά.


Οι διαπραγματευτές, οι οποίοι έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τη δύσκολη επιχείρηση φαίνεται να επιβεβαίωσαν ότι ο Έλληνας ναυτικός είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι απαγωγείς επικοινώνησαν με τους διαπραγματευτές. Ο ναυτικός είναι καλά στην υγεία του όπως επιβεβαίωσαν οι διαπραγματευτές τους γονείς του.

«Βέβαια γίνεται δουλειά. Από την πρώτη στιγμή γίνεται δουλειά. Τίποτα περιμένουμε σε αναμονή. Αυτό, τίποτα άλλο σε αναμονή, τίποτα δυστυχώς τίποτα. Όλοι ψάχνονται και τα υπουργεία είναι και όλοι, αλλά τίποτα. Δεν βγαίνουν αυτοί (οι πειρατές) να πούνε τι θέλουν…» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο πατέρας του νεαρού ναυτικού.

Τo ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπό άκρα μυστικότητα, μαζί με την πλοιοκτήτρια εταιρεία και τους Άγγλους διαπραγματευτές, βρίσκονται σε επαφές για την επιστροφή του Έλληνα μηχανικού στην πατρίδα.

«Η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρία καθώς και με την οικογένεια του απαχθέντος» τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι «Μαύροι Δαίμονες» όπως αποκαλούνται οι πειρατές που λυμαίνονται τον κόλπο της Γουινέας με επιθέσεις σε πλοία και απαγωγές, θα ανταλλάξουν όπως φαίνεται με πολλές χιλιάδες λύτρα τις ζωές των τεσσάρων ναυτικών του ελληνόκτητου πλοίου.

Την ίδια στιγμή, μια ακόμη απόδειξη ζωής έρχεται από το υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων. Επιβεβαιώνει πως οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει. Θυμίζουμε ότι από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που άρπαξαν οι πειρατές, δύο είναι Φιλιππινέζοι.

newsbomb.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos