ΕΔΕ για την 29χρονη λεχώνα με το αλλεργικό σοκ από αντιβίωση

25 Νοεμβρίου 2019 18:13

Η άτυχη 29χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειου»


Σοκ έχει προκαλέσει στον πανελλήνιο η υπόθεση με τη νεαρή μητέρα η οποία εισήχθη στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και υπέστη αλλεργικό σοκ από χορήγηση αντιβιοτικών.

Η άτυχη 29χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειου», ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης. Η γυναίκα γέννησε στο νοσοκομείο Κατερίνης ενώ εξαιτίας της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε για τον τοκετό, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο όμως ήταν αλλεργική.

Με βάση το πρωτόκολλο, στους νοσηλευόμενους ασθενείς πρέπει να γίνεται έλεγχος πριν από τη χορήγηση αντιβιοτικών, ακριβώς για να αποφευχθούν τυχόν παρενέργειες.

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, δόθηκε ήδη εντολή στον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (3η ΥΠΕ) Παναγιώτη Μπογιατζίδη, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν.

Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ επικοινώνησε ήδη με τον Διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης, ο οποίος ανέθεσε τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. για το περιστατικό στον Διευθυντή Χειρουργικής του ΤΕΠ του νοσοκομείου.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos