Καιρός: Η «Ζηνοβία» πλησιάζει με χιόνια και κρύο

28 Δεκεμβρίου 2019 14:24

Η κακοκαιρία Ζηνοβία πλησιάζει και νεότερο δελτίο καιρού καταγράφει τι να περιμένουμε από απόψε κιόλας.

Τουλάχιστον έως τη Δευτέρα θα επηρεάζει τη χώρα η κακοκαιρία «Ζηνοβία», η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα έχει πιο έντονα φαινόμενα από το βράδυ, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η «Ζηνοβία» θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα. Σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά.

Μάλιστα, οι προγνώσεις αναφέρουν ότι θα υπάρχει τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις και την Πρωτοχρονιά σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η κακοκαιρία «Ζηνοβία», τι καιρό να περιμένουμε και που θα χιονίσει
Το ΕΑΑ-meteo επισημαίνει ότι:

Οι χιονοπτώσεις στις Σποράδες θα επεκταθούν ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.
Ισχυρές θα είναι οι χιονοπτώσεις στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, καθώς και σε τμήματα του νομού Αττικής, ιδιαίτερα από το βράδυ της Κυριακής.
Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θράκη.
Από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως κατά τη διάρκεια της Δευτέρας χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Κεντρική Στερεά, στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στη Χαλκιδική και πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία.
Παράλληλα, τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

iefimerida.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos