Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία «Ζηνοβία» -Απεγκλώβισαν 13 άτομα στη Βοιωτία

30 Δεκεμβρίου 2019 15:10

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ζηνοβία» με κύρια χαρακτηριστικά της τις έντονες βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, έχοντας δημιουργήσει κυκλοφοριακά προβλήματα σε αρκετά μέρη της χώρας.

Οι περιοχές που η κακοκαιρία έκανε πιο αισθητό το πέρασμά της είναι η Στερεά Ελλάδα και η Κρήτη, ενώ προβλήματα λόγω των έντονων χιονοπτώσεων προέκυψαν και στο ορεινό δίκτυο της Πελοποννήσου. Μάλιστα, χιόνι έπεσε ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας με τους Αθηναίους να βλέπουν νυφάδες χιονιού λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι. Εκτός από το κέντρο, χιόνι πέφτει στον Διόνυσο, αλλά και σε νοτιότερες περιοχές, όπως σε Πετρούπολη, Χαΐδάρι, Περιστέρι.

Ατομα εγκλωβίστηκαν στα ΙΧ τους στη Βοιωτία λόγω του χιονιά
Εντονη χιονόπτωση σημειώνεται από νωρίς το πρωί και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Βοιωτίας. Μάλιστα 13 άτομα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τη Νέα Οδό η κίνηση έχει απαγορευτεί στα λεωφορεία από το Σχηματάρι στο ρεύμα προς Λαμία, ενώ η κίνηση των ΙΧ επιτρέπεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Τα ίδια ισχύουν και από την Τραγάνα, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Την ίδια ώρα, η Τροχαία αποφάσισε λίγο μετά τις 12:00 και την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το 5ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θήβας, στο ύψος της Μάνδρας, στο ρεύμα προς Θήβα.

 Σημειώνεται πως η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, έχει ανακοινώσει πως για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονοπτώσεων, ισχύουν προσωρινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα της Φθιώτιδας (από 121,250 χ/θ (όρια με Νομό Βοιωτίας) έως 135,700 χ/θ (Διόδια Τραγάνας), της Βοιωτίας (από 93,000 χ/θ (μετωπικά διόδια Θηβών) έως 121,250 χ/θ (κόμβος Μαρτίνου), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) και της Εύβοιας (στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Αιδηψού, από 16η χ/θ (Καστέλλα) έως 47η χ/θ (τοποθεσία Δερβένι).

 Μπλακ άουτ από την «Ζηνοβία» σε χωριά της Θήβας
Στην Θήβα πέφτει από νωρίς πυκνό χιόνι, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να έχουν παραταχθεί σε διάφορα σημεία, κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών -Λαμίας, από τα Οινόφυτα και το Σχηματάρι μέχρι και το Κάστρο.

 Στην ευρύτερη περιοχή οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ειδικότερα στην Κοινότητα Πλαταιών αλλά και στις Κοινότητες Βαγίων και Αμπελοχωρίου όπου η χιονόπτωση είναι έντονη. Μάλιστα στο Αμπελοχώρι χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μεταφερθεί ασθενής στο νοσοκομείο της Θήβας. Χωρίς ρεύμα είναι και οι κοινότητες στην περιοχή της Θίσβης ήτοι Ξηρονομή, Δομβραίνα, Ελλοπία, Χώστια και οι παραλιακοί οικισμοί όπως και η Κοινότητα Αμπελοχωρίου. Ηδη συνεργεία της ΔΕΗ κινούνται για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Εντονη χιονόπτωση και στα Χανιά -Προβλήματα στην κυκλοφορία
Προβλήματα υπάρχουν ωστόσο και στις οδικές συγκοινωνίες κυρίως στα ορεινά των Χανίων. Τα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο προς τον Ομαλό, όπου μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν τα χιόνια και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία, ωστόσο από το πρωί η χιονόπτωση έχει ενταθεί με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι κλειστός.

Τις πρώτες πρωινές ώρες απεγκλωβίστηκε όχημα στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς στο Ξυλόσκαλο που είχε κολλήσει στο χιόνι, ενώ εκδρομείς παρέμειναν σε καταλύματα της περιοχής.

ιiefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos