Γρίπη: Στους 21 οι νεκροί και 88 στην Εντατική

30 Ιανουαρίου 2020 15:44

Καλπάζουν αυτήν την εβδομάδα τα κρούσματα της γρίπης, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική επιτήρηση κρουσμάτων και θανάτων από τον ΕΟΔΥ. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόλις σε μια εβδομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στους 21.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ: "Από την πρώτη εβδομάδα της παρακολούθησης της γρίπης στην Ελλάδα και μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 21 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, εκ των οποίων οι 13 αφορούν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη Μ.Ε.Θ και 8 σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ".

Πρόκειται για 11 άνδρες και 10 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 91 έτη, μέση ηλικία 68,4 έτη και διάμεση 75 έτη. Τα 19 (90,5%) από τα 21 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας. Εμβολιασμένοι ήταν, όμως, μόνο οι 8 (42,1%).

Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ., αυτά σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ είναι 88:

Πρόκειται για 58 άνδρες και 30 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 96 έτη και διάμεση ηλικία 66 έτη. Τα 84 (95,5%) από τα προαναφερθέντα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και τα 4 (4,5%) στον ιό γρίπης τύπου Β.

Δείτε επίσης: Θερίζει η γρίπη στα σχολεία – Επιπλέον εμβόλια και αντιιικά επιστρατεύει το Υπ. Υγείας – Τι λένε οι ειδικοί
Τα 74 (84,1%) από τα 88 προαναφερθέντα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη

Όσον αφορά στα κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.: Πρόκειται για 6 άνδρες και 6 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 49 έως 91 έτη και διάμεση ηλικία 80,5 έτη. Όλα τα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α.

iatropedia.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos