«Έκαψαν» πάλι την Μυτιλήνη οι μετανάστες! Επεισόδια με φωτιές και δακρυγόνα

03 Φεβρουαρίου 2020 18:01

Στις 4.00 μ.μ. αποχώρησαν από την Προκυμαία της Μυτιλήνης οι περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν καταφέρει να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας στα Ταμπακαριά και να φτάσουν ως το κέντρο της πόλης, διαδηλώνοντας.


Η ένταση έχει ξεκινήσει από τις 12 το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Λέσβου, όπου συγκρούστηκαν αστυνομικοί με μετανάστες, ενώ η πορεία διαμαρτυρίας των τελευταίων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι 2.000 διαδηλωτές (πρόσφυγες και μετανάστες) με κεντρικό αίτημά τους το «Azadi- Azadi» ζητούσαν… ελευθερία και διαμαρτύρονταν ενάντια στο νέο νόμο ασύλου, που «παγώνει» όλα τα προηγούμενα αιτήματα, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα άλλαξαν και τώρα πια θα εξετάζονται πρώτα τα αιτήματα των νεοεισερχομένων. Αυτό φυσικά έκανε έξαλλους τους παλιούς αιτούντες άσυλο, των οποίων τα αιτήματα μένουν αναπάντητα στην άκρη…

Η διαδήλωση έφτασε, περίπου στις 10.30 το πρωί, στην είσοδο της πόλης της Μυτιλήνης, λίγο μετά το δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου είχε ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν επέτρεψε στους μετανάστες να συνεχίσουν.

newsbreak.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos