Νέα ένταση στη Μόρια! Κάτοικοι χτύπησαν τις καμπάνες του χωριού

03 Φεβρουαρίου 2020 23:38

Ένταση προκλήθηκε μέσα στο χωριό της Μόριας, όταν περίπου 300 Αφγανοί στην πλειονότητά τους αιτούντες άσυλο, επιστρέφοντας από τις σημερινές διαδηλώσεις, αποπειράθηκαν να περάσουν μέσα από το χωριό για να φτάσουν στον καταυλισμό.


Άμεσα αντέδρασε ομάδα κατοίκων που χτύπησαν τις καμπάνες του χωριού και σύντομα μεγάλος αριθμός κατοίκων βγήκε στους δρόμους. Οι αιτούντες άσυλο οδηγήθηκαν στον καταυλισμό, οι κάτοικοι της Μόριας όμως παρέμειναν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι.

Οι συγκρούσεις μεταξύ Αφγανών αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας, ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας, και της Αστυνομίας, σημάδεψαν τις σημερινές κινητοποιήσεις. Αίτημα των περίπου 2.000 διαδηλωτών, η εξέταση των αιτήσεων περίπου 20.000 αιτούντων άσυλο, από τους οποίους το 70% αφγανικής καταγωγής που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης και οι οποίοι ήρθαν στο νησί πριν την Πρωτοχρονιά.

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos