ΕΟΔΥ: Με το αντιγριπικό εμβόλιο γλυτώνουμε τον θάνατο

07 Φεβρουαρίου 2020 15:06

Οδηγίες και διευκρινήσεις για το αντιγριπικό εμβόλιο εξέδωσαν οι επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με αφορμή την έξαρση των θανάτων και των κρουσμάτων της γρίπης της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και δημοσιεύματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.


Tο αντιγριπικό εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στο να μη νοσήσει κανείς από γρίπη σε ποσοστό από 50 έως 70%. Ωστόσο, είναι το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας έναντι της γρίπης και χτίζει τείχος προστασίας του πληθυσμού, αναφέρουν οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ. Να σημειωθεί ότι μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού της γρίπης και ακόμη 48 εισήχθησαν με σοβαρά συμπτώματα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έτσι, με την ευκαιρία της κορύφωσης του φετινού εποχικού επιδημικού κύματος της γρίπης, ο ΕΟΔΥ ξεκαθαρίζει ότι:

“Το αντιγριπικό εμβόλιο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νόσησης και ιδιαίτερα βαριάς νόσησης και θανάτου από τη γρίπη. Γι’ αυτό και συνιστάται ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους επαγγελματίες υγείας”.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos