Δυναμική εκκίνηση για την 15η HORECA 2020

07 Φεβρουαρίου 2020 20:17

Δυναμικό παρών έδωσαν για 15η συνεχόμενη χρονιά οι εκπρόσωποι του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και των κορυφαίων θεσμικών φορέων του Τουρισμού που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της HORECA.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Υπουργός Τουρισμού κύριος Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος, δεν παρέλειψε να προβεί σε εγκωμιαστικά σχόλια για την συμβολή της έκθεσης στην ανάπτυξη και την πρωτοπορία του κλάδου των Ξενοδοχείων και της Μαζικής εστίασης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στον τουριστικό κλάδο. Λόγια που αντικατοπτρίζουν το όραμα του προέδρου και CEO της διοργανώτριας εταιρείας FORUM ΑΕ, κ. Νίκου Χουδαλάκη.

 

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κύριος Χουδαλάκης «Η έκθεση HORECA εδώ και 15 χρόνια είναι στην πρωτοπορία για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αφού φέρνει σε επαφή όλους τους επαγγελματίες του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης με τις κορυφαίες εταιρείες του προμηθευτικού κλάδου! Η φετινή HORECA με την συμμετοχή 500 εκθετών και έναν ανεκτίμητο πλούτο εκθεμάτων αιχμής θα αποτελέσει τον αδιαφιλονίκητο εκθεσιακό θεσμό και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τον τουριστικό κλάδο.

Από αριστερά: κ. Αλέξανδρος Βασιλικός (Πρόεδρος ΞΕΕ), κ. Χάρης Θεοχάρης (Υπουργός Τουρισμός), κ. Νίκος Χουδαλάκης (Πρόεδρος FORUM SA), κ. Γρηγόρης Τάσιος (Πρόεδρος ΠΟΞ)

Όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων του κλάδου ήταν παρόντες
Στην τελετή των εγκαινίων παρών ήταν και ο Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της έκθεσης στην αναβάθμιση των ξενοδοχείων και του τουριστικού προϊόντος γενικότερα. Συγκεκριμένα δήλωσε «Η έκθεση HORECA, ο καταξιωμένος θεσμός διεθνών προδιαγραφών που διοργανώνει η FORUM Α.Ε, αποδεικνύει έμπρακτα, κάθε χρόνο, τη βασική θέση που εκπροσωπεί και εκφράζει με την πολιτική του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας: O τουρισμός είναι υπόθεση όλων!».

Επίσης, παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν ο κ. Γρηγόρης Τάσιος-Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, η κ. Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής κ. Απόστολος Πόντας, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κα Κατερίνα Νοτοπούλου, ο κ. Τάσος Πρωτοψάλτης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και ο κ. Πάνος Μωραΐτης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου επιχειρήσεων εξοπλισμού μαζικής εστίασης.

Μετά το πέρας των εγκαινίων οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στην αίθουσα C1 του εκθεσιακού όπου διεξήχθη η σημαντικότερη θεσμική συνάντηση των ξενοδόχων, η 9η Ετήσια Γενική Συνέλευση, με την οργανωτική υπογραφή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Ο κόσμος των Ξενοδοχείων και των μονάδων Μαζικής Εστίασης μπαίνει για τα καλά σε ρυθμούς HORECA. Αυτό το τετραήμερο η καρδιά του κλάδου θα χτυπά στο Metropolitan Expo.

Το πλέον πολυαναμενόμενο εκθεσιακό γεγονός, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, υποδέχεται από νωρίς το πρωί πλήθος επαγγελματιών από ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ. Από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν και επίσημα τα ρολά των τεσσάρων halls του Metropolitan Expo η προσέλευση ήταν αξιοσημείωτη, επιβεβαιώνοντας κατά αυτό τον τρόπο την δυναμική που έχει αναπτύξει η HORECA μέσα από την πολύχρονη παρουσία της.

Η πρώτη ημέρα της 15ης HORECA, πέρα από τον πλούτο των εκθεμάτων αιχμής και τον πλουραλισμό σε προτάσεις, λύσεις και ιδέες που προσφέρουν οι 550 εκθέτες, επιφυλάσσει και μία πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων που θα προσπαθήσουν να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα και να δώσουν λύσεις σε ανάγκες του σύγχρονου ξενοδόχου, επαγγελματία της καφεστίασης και της μαζικής εστίασης.

Επίσης, τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 15:30 από τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και παρουσία εκπροσώπων από την πολιτική ζωή του τόπου μας.

Σεμινάρια, διαγωνισμοί, workshops θα κλέψουν τις εντυπώσεις
Η 9η Γενική Συνέλευση του Ξ.Ε.Ε πραγματοποιείται και φέτος στην HORECA επιβεβαιώνοντας το ρόλο της ως κέντρο αποφάσεων για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Στη διάρκεια συνέλευσης η οποία θα ξεκινήσει στις 16:00 αμέσως μετά τα εγκαίνια και θα γίνει στην αίθουσα C1 στο Lobby 2 του εκθεσιακού κέντρου, θα συζητηθούν όλα τα μείζονα ζητήματα που σχετίζονται με τη στήριξη του ελληνικού ξενοδοχείου και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του στην οικονομία της χώρας μας.

Επίσης, η HORECA φιλοξενεί για 2η χρονιά την Beer Day που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην σκηνή του Beer & Spirits Show στο Hall 1 από τις 15:00-18:00. Στις ομιλίες θα βρίσκονται beer experts και παραγωγοί από την ελληνική αγορά ενώ την γενικότερη παρουσίαση του event έχει αναλάβει ο Γιώργος Πολυχρονίδης. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Beer & Spirits Show.

Στην σκηνή των Coffee Events στο Hall 1 επίσης, θα ξεκινήσουν σήμερα οι μάχες των κορυφαίων του καφέ αφού θα φιλοξενηθούν τα Πανελληνία Πρωταθλήματα του SCA Greece Coffee in Good Spirits (Spirit Bar) και Brewers Cup (Compulsory).

Στο Hall 3, το Business Lab έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει και να πληροφορήσει τους επαγγελματίες του κλάδου των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης. Χωρισμένο σε τρεις μεγάλες θεματικές ενότητες (Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Café-Bar) θα παρουσιάσει 10 διαφορετικές ομιλίες από τις 11:20 έως και τις 17:00.

Στο Hall 4, chefs διεθνούς φήμης αναδεικνύουν την γαστρονομία ως αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας στο πλαίσιο του Gastronomy Forum. Οι θησαυροί της ελληνικής γης, ο γαστροτουρισμός και η γαστρονομία ως παράγοντας εμπλουτισμού της ταξιδιωτικής εμπειρίας και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος είναι κάποια από τα θέματα που θα πρωταγωνιστήσουν.

Στο ίδιο hall και στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού θα παρουσιαστούν τρία live cooking shows που θα αναδείξουν την γαστρονομική υπεροχή και τις μαγειρικές «δυνατότητες» των προϊόντων της Δράμας και της Πάτμου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos