Τα υδροπλάνα διευρύνουν τις επιλογές μετακίνησης των νησιωτών

07 Φεβρουαρίου 2020 22:06

Νέα προοπτική για τις μεταφορικές συνθήκες των νησιών και την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων, χαρακτήρισε τη επικείμενη δρομολόγηση υδροπλάνων, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση των αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών (υδατοδρομίων).


Αφού άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για την εμφανή αναποτελεσματικότητα που επέδειξε στη διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος, αναφέρθηκε στα βασικότερα σημεία του νέου ορθολογικού πλαισίου το οποίο απλοποιεί τις διαδικασίες και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τη δημιουργία υποδομών υδατοδρομιών και τη δρομολόγηση υδροπλάνων.

Η σημασία και το νόημα της δημιουργίας υδατοδρομίων στις απομακρυσμένες περιοχές και ειδικά στα μικρά νησιά των Κυκλάδων, αποτέλεσε κυρίαρχο σημείο της ομιλίας του Βουλευτή, ο οποίος τόνισε ότι τα υδροπλάνα θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τα πλοία της ακτοπλοΐας και θα δώσουν σημαντική εναλλακτική λύση στις μετακινήσεις των κατοίκων και στην άμβλυνση του συγκοινωνιακού προβλήματος.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ. Φόρτωμας, η ίδρυση των υδατοδρομίων και η δρομολόγηση υδροπλάνων, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στο σχεδιασμό της για την απελευθέρωση και προώθηση των επενδύσεων και κατ’ επέκταση, για το άνοιγμα των αγορών και την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos