Πειραιάς: Τσικνοπέμπτη στην κεντρική αγορά της πόλης

19 Φεβρουαρίου 2020 23:04

Παραδοσιακά θα γιορτάσει αύριο ο Δήμος του Πειραιά το έθιμο της Τσικνοπέμπτης προσκαλώντας το κοινό σε ένα γλέντι με πολλή μουσική, χορό και μεζέδες στην κεντρική αγορά του πόλης.

Λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια από το πειραϊκό φωνητικό σύνολο «Libro Coro», χορό από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και μια αποκριάτικη παρέλαση από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, θα έχει την έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στις 12:00, στην κεντρική αγορά του Πειραιά, εκεί όπου θα «γίνουν ένα» με το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

 

Αποκριάτικη νότα στην εκδήλωση θα δώσει η μπάντα κρουστών «Global Νταούλια», η οποία με τις μουσικές της έχει σκοπό να παρασύρει τον κόσμο σε χορό. Ξεκινώντας από την κεντρική αγορά του Πειραιά, η ιδιαίτερη αυτή μπάντα θα «πλημμυρίσει» με τις αποκριάτικες μουσικές της, τις οδούς Τσαμαδού, Δ. Γούναρη και τον πεζόδρομο της Νικήτα.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις για τον Δήμο Πειραιά θα συνεχιστούν φυσικά και αυτό το Σαββατοκύριακο, 22 και 23 Φεβρουαρίου, με πολύ χορό και μουσική στην παρέλαση καρναβαλιστών, καθώς και με παιχνιδοσυναυλία και παιδική θεατρική παράσταση.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

- Παρέλαση καρναβαλιστών στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά-

- (Διαδρομή: Δημοτικό Θέατρο-Τσαμαδού-Φίλωνος-Σωτήρος Διός-Πασαλιμάνι-Πλατεία Κανάρη/12:00)

- Η μπάντα χάλκινων οργάνων «Αγία Φανφάρα» δίνει τον παλμό της Αποκριάς στους δρόμους της πόλης με μια ξεχωριστή μουσική αποκριάτικη διαδρομή, καταλήγοντας όλοι μαζί στο Πασαλιμάνι όπου θα συνεχιστεί η διασκέδαση.

- Αποκριάτικη εκδήλωση για παιδιά και παιχνιδοσυναυλία από τους «Burger Project» (Πλατεία Αλεξάνδρας /12:30)

- Οι Burger Project έρχονται για πρώτη φορά στον Πειραιά για ένα αποκριάτικο «Τρελό Κοντσέρτο», μια διαδραστική συναυλία για παιδιά αλλά και ενήλικες. Με πρωτότυπα τραγούδια, μουσικοκινητικά παιχνίδια και χιουμοριστικούς αυτοσχεδιασμούς, μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν τη φαντασία τους και αλληλεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους.

- Παράλληλα τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν με διαδραστικά παιχνίδια και face painting.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

- Παιδική παράσταση «Γύρω - γύρω Μήνες» (Πλατεία Πηγάδας /11:00)

- Η παράσταση «Γύρω - γύρω Μήνες» είναι ένα μουσικοπαιδαγωγικό θεατρικό δρώμενο με πολύ παιχνίδι, στηριγμένη στο ελληνικό λαϊκό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 Μήνες» για παιδιά από 3 ετών και άνω. Στην παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, η συμμετοχή των παιδιών είναι ο κορμός γύρω από τον οποίο στήνεται, κάθε φορά, μια χαρούμενη γιορτή. Πρόκειται για ένα θεατρικό παιχνίδι μέσα από το οποίο τα παιδιά γνωρίζουν έθιμα, παιχνίδια, μουσικές και παραδόσεις που τείνουν να ξεχαστούν.

- Τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν επίσης με αποκριάτικη μουσική, με διαδραστικά παιχνίδια, face painting, μπαλόνια και στο εικαστικό εργαστήριο headpieces, θα παίξουν με τον ξυλοπόδαρο και θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό χορού και αποκριάτικης στολής.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos