300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ανησυχία στο Κατάκολο - Αναμένεται κρουαζιερόπλοιο από την Ιταλία

29 Φεβρουαρίου 2020 20:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανησυχία στο Κατάκολο - Αναμένεται κρουαζιερόπλοιο από την Ιταλία

test2

test2

Η έξαρση του κορωνοϊού, έχει θέσει σε συναγερμό τις Αρχές της πόλης του νομού Ηλείας - Το κρουαζιέροπλοιο μεταφέρει τουλάχιστον 2.000 ταξιδιώτες


Σε συναγερμό βρίσκονται οι τοπικές αρχές στο Κατάκολο Ηλείας, από την επικείμενη άφιξη κρουαζιερόπλοιου το οποίο αναμένεται να προσεγγίσει το λιμάνι της πόλης αύριο το πρωί.

Το κρουαζιέροπλοιο το οποίο μεταφέρει τουλάχιστον 2.000 ταξιδιώτες έχει ξεκινήσει από την Ιταλία με κατεύθυνση το Κατάκολο, στο πλαίσιο οργανωμένων κρουαζιέρων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

Η έξαρση του κορωνοϊού, έχει θέσει σε συναγερμό τις Αρχές της πόλης του νομού Ηλείας, ενώ χθες ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ώστε να αποφασιστεί εάν θα επιτραπεί στο κρουαζιερόπλοιο να δέσει στο λιμάνι ή όχι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι χιλιάδες τουρίστες που κατακλύζουν μέσω κρουαζιέρας το Κατάκολο, μεταβαίνουν εκτός από την πόλη του Πύργου και στην Αρχαία Ολυμπία για να απολαύσουν την εκδρομή.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Πύργου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το λιμάνι Κατακόλου δεν διαθέτει θερμικές κάμερες εντοπισμού πυρετού: «Γίνεται σαφές ότι πέρα από τις οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και των σχετικών ταξιδιωτικών εντολών πρέπει να ληφθεί υπόψη και η ψυχολογία του κόσμου, αφού υπάρχει αδυναμία αποκλεισμού ανίχνευσης του κορωνοϊού σε επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, μετά τη αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι μας. Το λιμάνι του Κατακόλου δεν διαθέτει θερμικές κάμερες εντοπισμού πυρετού».

Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου κ. Αντωνακόπουλου αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Εκτιμούμε ότι ο κατάπλους του κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο τη Κυριακή 1η Μαρτίου, προερχόμενο από τη Γένοβα (λιμάνι κατηγορίας ΙΙ σχετικά με την επιτήρηση του κορωνοϊού) και σε σχέση με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (ΤΟΚΥΟ 2020), που θα πραγματοποιηθούν στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία, αποτελεί πραγματική απειλή για την επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών.

Είναι γνωστό σε όλους ότι στη σχετική εκδήλωση συμμετέχουν αντιπροσωπείες απ’ όλο το κόσμο και γενικώς επισκέπτες – τουρίστες για την Αρχαία Ολυμπία και τα μουσεία.

Γίνεται σαφές ότι πέρα από τις οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και των σχετικών ταξιδιωτικών εντολών πρέπει να ληφθεί υπόψη και η ψυχολογία του κόσμου, αφού υπάρχει αδυναμία αποκλεισμού ανίχνευσης του κορωνοϊού σε επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, μετά τη αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι μας. Το λιμάνι του Κατακόλου δεν διαθέτει θερμικές κάμερες εντοπισμού πυρετού.

Άρα ενδιάμεσα δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι θα γίνει από τη 1η έως τη 12η Μαρτίου σε σχέση με το αν υπάρξει κρούσμα του κορωνοϊού και κατά πόσο το περιστατικό αυτό θα μπορεί να αποδοθεί στο κατάπλου του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου ή όχι.

Άρα στη περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα θα πρέπει να ελεγχθούν όλοι οι χώροι όπου πέρασαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου και όπως καταλαβαίνεται θα δημιουργηθεί μια αναταραχή με παγκόσμια επίπτωση στο θεσμό της Ολυμπιακής φλόγας.

Ο Δήμος Πύργου, η τοπική κοινότητα Κατακόλου ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος εκφράζουν την ανησυχία τους και τις επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα της προσέγγισης του συγκεκριμένου πλοίου και να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε οικονομική επίπτωση από τη μη προσέγγιση του πλοίου για εμάς δεν έχει καμία αξία.

Μετά από όλα τα παραπάνω παρακαλούμε, όπως αξιολογήσετε τα στοιχεία αυτά για την έκδοση απόφασης του Υπουργείου σας, περί έγκρισης προσέγγισης ή όχι του κρουαζιερόπλοιου τη 1η Μαρτίου, στο Λιμάνι του Κατακόλου».

Να επισημάνουμε ότι, το κρουαζιερόπλοιο το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει από τη Γένοβα αναμένεται να μείνει στο Κατάκολο για τουλάχιστον 8 ώρες.

protothema.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ενίσχυση των στρατιωτικών δυνά...
Καρναβαλική "ανυπακοή&quo... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025
Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβητικός Διάπλους και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο νησάκι της Αγ. Καλής (Βίντεο)

Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβη...

29 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Σύρος: Το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο – Η άγνωστη ιστορία πίσω από το “Enfield 8000” (βίντεο)

Σύρος: Το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό...

31 Μαϊος 2025
Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – Αλλαγές και στους συνεπιβάτες μηχανών (βίντεο)

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – Α...

31 Μαϊος 2025
Πάρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου

Πάρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλ...

31 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ