Νέα επεισόδια στον Έβρο: Πληροφορίες για τραυματισμό αστυνομικού

01 Μαρτίου 2020 16:36

Το κλίμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα παραμένει τεταμένο με τις συγκρούσεις να είναι συνεχείς. Στην περιοχή σπεύδει σύμφωνα με πληροφορίες και ένα ασθενοφόρο για να παραλάβει τραυματία.

Νέα επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου μεταξύ των μεταναστών και της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί και στο σημείο έχει σπεύσει ασθενοφόρο.

 

Την ίδια ώρα συγκέντρωση υπέρ του κλεισίματος των συνόρων στους μετανάστες πραγματοποιούν πολίτες στον τελωνειακό σταθμό Καστανεών.

Οι διαδηλωτές που έφτασαν στα σύνορα από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία μπροστά στις μπάρες και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ φώναξαν συνθήματα, όπως «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Οι πολίτες, όπως ανέφεραν, προτίθενται να παραμείνουν στα σύνορα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δήμαρχος Ορεστιάδας: Δεχόμαστε πετροπόλεμο
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τονίζοντας ότι τα επεισόδια είναι συνεχή. «Εξακολουθούν να υπάρχουν συγκρούσεις, εντάσεις και φασαρίες με την δική μας πλευρά να δέχεται πετροπόλεμο και να αντιστέκεται μια χαρά. Από την άλλη υπάρχουν και κάποιες προσπάθειες εισόδου στην χώρα, οι οποίες αποτρέπονται με επιτυχία. Αυτή την ώρα που μιλάμε θα έλεγα πως είναι υπό έλεγχο η όλη κατάσταση χωρίς αυτό να σημαίνει πως αργότερα δεν θα κλιμακωθεί. Ακούω διάφορα σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην άλλη πλευρά και επιθυμούν με τον οποιοδήποτε τρόπο να περάσουν στη χώρα. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν είναι σίγουρα 13χιλ, αλλά ούτε και 9χιλ, υπολογίζονται γύρω στις 3 με 4 χιλ.».

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos