Ιταλία: Αυξήθηκαν κατα 40% τα κρούσματα του κορωνοϊού σε ένα 24ωρο - Στους 34 οι νεκροί

01 Μαρτίου 2020 20:38

Σε 34 αυξήθηκαν οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, με την αύξηση να είναι αξιοσημείωτη, καθώς οι νεκροί από τον ιό μέχρι χθες ήταν μόλις πέντε.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, αναφέροντας μάλιστα ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 1.694 περιστατικά. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας, από τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό στη χώρα, 84 έχουν ήδη αναρρώσει.

Από την αρχή της εξάπλωσης του ιού, στην Ιταλία, έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για την ανίχνευσή του πάνω από είκοσι χιλιάδες άνθρωποι.

Οι ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι 639 και 140 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Έξω από δημόσια νοσοκομεία της χώρας έχουν στηθεί εκτάκτως 283 κέντρα, στα οποία εξετάζονται πολίτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Στο μεταξύ, έκλεισαν στη Ρώμη οι πύλες της ιστορικής εκκλησίας San Luigi dei Francesi, ένας ιερέας της οποίας έχει βρεθεί θετικός στον ιό στο Παρίσι. Η συγκεκριμένη εκκλησία ανήκει στη Γαλλική Πρεσβεία στην Ιταλία.

Η ιταλική δικαιοσύνη, τέλος, άσκησε δίωξη κατά δεκαοκτώ κατοίκων της «κόκκινης ζώνης» κοντά στην πόλη Λόντι, οι οποίοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την απομόνωση, την οποία έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Ο ιός έκανε την εμφάνιση του στην Ιταλία πριν από δέκα ημέρες, προσβάλλοντας μαζικά περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, με μόλις μερικά μεμονωμένα κρούσματα σε άλλες περιοχές νοτιότερα.

Πρώτο κρούσμα στη Δομινικανή Δημοκρατία

Οι υγειονομικές αρχές της Δομινικανής Δημοκρατίας ανακοίνωσαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, σε έναν Ιταλό τουρίστα που βρισκόταν σε επίσκεψη στη χώρα.

Ο ασθενής τέθηκε σε απομόνωση σε ένα νοσοκομείο κοντά στην πρωτεύουσα Σάντο Ντομίνγκο και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ραφαέλ Σάντσες, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Άλλος ένας τουρίστας από τη Γαλλία παρακολουθείται στο νοσοκομείο εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για τον Covid-19.

kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos