Κοροναϊός: Έρχεται νέο αυστηρότερο σχέδιο του ΕΟΔΥ για την επόμενη μέρα

03 Μαρτίου 2020 17:10

Νέο σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή από τον ΕΟΔΥ για τη δεύτερη φάση διασποράς του κοροναϊού στην κοινότητα


Στην επόμενη φάση περνά όπως φαίνεται και στη χώρα μας η διάδοση του κοροναϊού, καθώς οι ειδικοί επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) περιμένουν να περάσουμε τις επόμενες ημέρες στη φάση δύο.

Πρόκειται για τη φάση – σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του ΕΟΔΥ Σωτήρη Τσιόδρα- όπου ο ιός δεν διασπείρεται άμεσα από κάποιο κρούσμα που για παράδειγμα έχει ταξιδέψει στη γειτονική Ιταλία, αλλά διακινείται μέσα στην κοινότητα χωρίς να είναι γνωστή η πηγή μόλυνσης.

Επειδή οι ειδικοί του ΕΟΔΥ θεωρούν βέβαιον ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει διάδοση του κοροναϊού με τον τρόπο αυτό μέσα στον πληθυσμό, προχωρούν και στη δεύτερη φάση των προληπτικών μέτρων.

Δεν είναι τυχαίο ότι το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας αποφασίστηκε έπειτα από εισήγηση των ειδικών του ΕΟΔΥ να κλείσουν μαζικά πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα, ώστε να αποκλεισθεί κάθε ενδεχόμενο διάδοσης του ιού.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos