Κορωνοϊός: Η πορεία αύξησης κρουσμάτων και θανάτων στην Ιταλία

05 Μαρτίου 2020 12:40

Το πρωί της Πέμπτης 5 Μαρτίου 2020, το Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ανακοίνωσε 95.416 κρούσματα με 3.285 θανάτους από τον κορωνοϊό, με την Ιταλία να είναι στην πρώτη θέση από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Καθ΄ όσο νέα κρούσματα COVID-19 συνεχίζουν να διαγιγνώσκονται ανά τον κόσμο, στην Κίνα η επιδημία φαίνεται να φθίνει. Στην Κίνα έχουν διαγνωσθεί 80409 κρούσματα και 3.013 θάνατοι (χθες τα νέα περιστατικά στην Κίνα ήταν 120 και οι νέοι θάνατοι 38).

Τα κρούσματα και θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη
Εκτός Κίνας, αντιθέτως, είχαμε 2103 νέα περιστατικά και 48 νέους θανάτους. Στη γειτονική Ιταλία έχουν επιβεβαιωθεί 3.089 κρούσματα και 107 θάνατοι. Στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία ακολουθεί η Γαλλία με 285 κρούσματα και 4 θανάτους και η Γερμανία με 262 κρούσματα και κανένα θάνατο. Η Ισπανία ακολουθεί με 222 κρούσματα και 2 θανάτους.
Στην Ελλάδα ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σταθερά χαμηλός με 10 κρούσματα, και τα περιστατικά είναι και κατόπιν μετάβασης στο εξωτερικό, και κατόπιν επαφής με επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας.

Το διάγραμμα που δείχνει την κατάσταση στην Ιταλία

Ειδικά στην Ιταλία, λόγω της συρροής κρουσμάτων και θανάτων οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν το προληπτικό κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων. Στο ακόλουθο γράφημα του ΕΚΠΑ φαίνεται η καθημερινή πορεία αύξησης κρουσμάτων και θανάτων στην Ιταλία (ποσοστό θνητότητας 3% στην Ιταλία).

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos