Κορωνοϊός: Η ιταλική εταιρεία Costa αναστέλλει τις κρουαζιέρες της στη Μεσόγειο

10 Μαρτίου 2020 21:41

Η ιταλική εταιρεία Costa ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις κρουαζιέρες που ήταν προγραμματισμένες για τη Μεσόγειο μέχρι την 3η Απριλίου λόγω του κορωνοϊού.

«Οι κρουαζιέρες στη Μεσόγειο ακυρώνονται μέχρι την 3η Απριλίου» ανέφερε η εταιρεία. Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η ιταλική κυβέρνηση, τα οποία αφορούν ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο τον ιταλικό βορρά.

Η Costa διευκρίνισε ότι τις τελευταίες ημέρες είχε ήδη ακυρώσει ή αναβάλει όλα τα ταξίδια Ιταλών επιβατών εκτός της Ιταλίας και σε κρουαζιέρες εκτός της Μεσογείου, ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι και να εφαρμοστούν τα κυβερνητικά μέτρα.
Η εταιρεία σημείωσε ότι τα πλοία της θα πιάσουν σε ιταλικά λιμάνια «μόνο για να μπορέσουν οι επιβάτες να αποβιβαστούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους, χωρίς να γίνουν εκδρομές, ούτε νέες επιβιβάσεις».

«Ως ιταλική εταιρεία και μοναδική στον τομέα της κρουαζιέρας που φέρει την ιταλική σημαία, δεσμευόμαστε να τηρήσουμε τις ρυθμίσεις, να στηρίξουμε τις ιταλικές αρχές και την κοινότητα σε αυτήν την έκτακτη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης», σημείωσε ο Νιλ Παλόμπα, ο πρόεδρος της Costa.

Οι συνέπειες του κορωνοϊού στον τομέα της κρουαζιέρας
Αφότου ξέσπασε η επιδημία, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρες άρχισαν σταδιακά να θέτουν όρους σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που επιτρέπεται να επιβιβαστούν στα πλοία τους. Στις αρχές Φεβρουαρίου η Clia (η ομοσπονδία του τομέα η οποία καλύπτει το 90% των πρακτόρων) γνωστοποίησε ότι απαγορεύει την επιβίβαση σε κρουαζιερόπλοια σε κάθε πρόσωπο που έχει ταξιδέψει, επισκεφθεί ή περάσει από αεροδρόμια της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες.

Πριν από την έναρξη της επιδημίας ο τομέας της κρουαζιέρας γνώριζε ανάπτυξη και στόχευε να φτάσει τα 32 εκατομμύρια επιβάτες σε όλον τον κόσμο εντός του 2020.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos