Καιρός meteo: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες

15 Μαρτίου 2020 13:16

Μεταβολή παρουσιάζει, όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση του meteo.gr/EAA, ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα από τις πρώτες ώρες της Κυριακής, η οποία σταδιακά θα


γίνει αισθητή και στην υπόλοιπη χώρα. Βροχές θα εκδηλωθούν στα πεδινά, ενώ χιόνια θα πέσουν σταδιακά στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Βόρειας Θεσσαλίας. Στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα. Τη Δευτέρα 16/03 τα φαινόμενα αρχικά θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα και μέχρι το τέλος της ημέρας στην Κρήτη.

Μεγάλη αναμένεται να είναι η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της Κυριακής. Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η θερμοκρασία των αερίων μαζών σε υψόμετρο 1500 μέτρων τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Όπως φαίνεται, οι ψυχρές αέριες μάζες που απεικονίζονται με μπλε αποχρώσεις, τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής θα επηρεάζουν τα βορειότερα τμήματα της χώρας, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Παράλληλα, όπως φαίνεται στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν, από το απόγευμα της Κυριακής πολύ θυελλώδεις (9 μποφόρ) βορειοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ τη Δευτέρα αναμένονται πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και τοπικά θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos